Cătălin Caba este de profesie inginer, dar s-a îndrăgostit de jocul cuvintelor încă din adolescență. De atunci, a fost de nedespărțit de tabla de scrabble. A participat la competițiile organizate în țara noastră, iar mai apoi a început să meargă la concursurile internaționale. 

Citește și: Inteligența Artificială și jocurile de noroc online- cum arată viitorul acestei industrii?

”Unul dintre marile beneficii ale jocului de scrabble este că am putut să văd lumea jucând și prima dată am intrat în focul ăsta al întrecerilor mari complet nepregătit, dar am ajuns

tocmai în Australia, am zis eu la capătul lumii, unde e frumos”, spune Cătălin Caba.

Cătălin Caba, singurul român care a participat la competiție

Ultimul turneu la care a participat a avut loc luna trecută. A fost singurul din țara noastră care a luat parte la acestă competiție și a reușit să se claseze pe locul cinci. 

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

”A fost recent, am fost la campionatul Isarelului, a 14-a ediție, unde am obținut un loc onorant pentru mine, cinci.”, a continuat jucătorul.

Jocul de societate a fost inventat în anul 1983

Cătălin îi sfătuiește pe părinți să își încurajeze copiii să joace scrabble, unul dintre cele patru sporturi ale minții recunoscute și bugetate de către Ministerul Sportului. 

”Pentru scrabble, avantajul este că cei mici vor avea o minte ageră la fel ca la șah, vor calcula foarte bine, matematic, pentru că scrabble este singurul sport al minții care este o îmbinare între cuvinte și matematică.”, a precizat Cătălin.

Jocul de societate are și o zi în care este sărbătorit, 13 aprilie. Data a fost aleasă pentru a coincide cu ziua de naștere a lui Alfred Mosher Butts, cel care a inventat scrabble.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si