O plantă aparent banală poate preveni cancerul! Aceasta se găsește adesea în bucătăriile românilor și poate chiar să elimine a pietrele de la rinichi, dar și să reducă zahărul din sânge, prin stimularea producției de insulină, informează Monitorul CJ.

Acesta ar fi bun și pentru tratarea bolilor de inimă, iar uleiul de mărar este bun în tratarea crampelor menstruale.

Care este planta vindecătoare?

Este vorba despre mărar. Studiile făcute în ultimii ani au dovedit că extractul de mărar conține cantități mari de monoterpene, substanțe despre care se știe că stimulează activitatea enzimelor care combat agenții cancerigeni, scrie doc.ro. El conține poliacetine, o substanță care are un efect puternic antifungic și antibacterian.

Plantă prevenire cancer

Imagine reprezentativă pentru mărar.

[Sursa foto: iStock]

De asemenea, mărarul consumat sub formă de suc și în combinație cu sucul de lămâie poate preveni formarea colicilor și la eliminarea pietrelor de la rinichi.

Nu în ultimul rând, planta stimulează digestia și reglează metabolismul, de aceea este indicat consumul tincturii de mărar sau de ceai din semințe uscate de mărar, potrivit 5fructe.ro.

Citește și: "În ianuarie ne-am amăgit. Acum nu o să se mai întâmple". Medicii din ambulatoriile de specialitate au ieșit în stradă. Care le sunt doleanțele

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Mama lui Salman Khan rupe tăcerea despre Iulia Vântur! Ce relație există, de fapt, între româncă și actorul de la Bollywood. Acum e clar- wowbiz.ro

O cană (9 grame) de crenguțe proaspete de mărar oferă aproximativ:

Calorii: 4

Vitamina C: 8% din valoarea zilnică (VD)

Mangan: 5% din DV

Vitamina A: 4% din DV

Folat: 3% din DV

Fier: 3% din DV, mai scrie Click.

Plantă prevenire cancer

Imagine reprezentativă pentru mărar.

[Sursa foto: iStock]

Citește și: Cele 5 alimente care îți otrăvesc organismul și trebuie evitate. "Asta este cea mai nocivă dintre toate". Un medic celebru face "lista neagră" pentru sănătate

Și semințele de mărar, au multe beneficii nutriționale. De exemplu, o lingură (6,6 grame) de semințe oferă 8% din DV pentru calciu, 6% din DV pentru fier și 1-5% din DV pentru magneziu, mangan, fosfor și potasiu. Un studiu efectuat pe 91 de persoane cu niveluri ridicate de colesterol total și trigliceride a constatat că administrarea a 6 tablete de extract de mărar pe zi, timp de 2 luni, a îmbunătățit semnificativ nivelul colesterolului total și al trigliceridelor, dar nu a modificat nivelul de colesterol HDL (bun), mai amintește sursa citată mai sus.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si