UPDATE 3:

Actorul Florin Piersic a fost operat cu succes la genunchi! Starea lui ar fi una bună, potrivit medicilor de la Spitalul Foișor din Capitală, scrie Antena 3 CNN.

”În urma investigațiilor efectuate la spitalul nostru, având în vedere starea gravă a pacientului Florin Piersic, s-a constituit o echipă compusă din medici ortopezi, ATI, infecționiști și medic cardiolog și s-a decis efectuarea intervenției chirurgicale în regim de urgență.

A fost extrasă proteza de genunchi, s-a practicat asanare extinsă și implantarea unei proteze tip spacer cu caracter temporar, purtătoare de antibiotic. În prezent pacientul se află în secția ATI, în stare stabilă”, au transmis specialiștii într-un comunicat de presă.

Familia sa a decis ca actorul să fie transferat la București, astfel încât să-i fie tratată infecția de la genunchi. Și medicii de la Cluj-Napoca au fost de acord ca niște oameni de specialitate să se ocupe de operație.

UPDATE 2:

Doctorul Horia Roşianu de la Institutul Inimii din Cluj Napoca a făcut declarații despre ce s-a întâmplat cu Florin Piersic. Marele actor avea septicemie, iar cadrele medicale au fost nevoite să intervină de urgență pentru a-i scoate proteza montată la genunchi şi stimulatorul cardiac, care erau focare secundare de infecţie.

”Situaţia era a unui pacient cu septicemie, cu o infecţie generalizată în sânge, cu un tratament antibiotic complex, dar care avea două particularităţi, şi anume două zone protetice: proteză de genunchi şi material protetic în inimă, adică stimulatorul cardiac cu cele

două sonde ale lui. Este un principiu cunoscut în medicină că materialele protetice nu se pot apăra, nu au o imunitate suficientă în faţa unei infecţii severe, altfel spus, în acele zone germenii bacterieni se colonizează şi se sustrag tratamentului antibiotic astfel încât un principiu general spune aşa că ar trebui extrase toate materialele protetice pentru a da posibilitatea tratamentului antibiotic să acţioneze împotriva germenilor care determină infecţia septicemică. Ar fi trebuit extrasă proteza de genunchi.
Sigur, este o acţiune pe care nu ne-o putem noi asuma, nu aparţine specialităţii noastre, dar în acelaşi timp, din nefericire, cum sigur putea să fie de aşteptat, s-au infectat şi sondele stimulatorului cardiac, sonde care sunt direct în inimă”, a declarat Horia Roşianu, citat de Observatornews.ro.

”În noaptea de vineri spre sâmbătă, ne-am întors în ţară ca familie, sâmbătă dimineaţa, împreună cu domnul manager, împreună cu domnul doctor Ştef, şeful terapiei intensive, împreună cu un coleg ortoped de la Spitalul Militar şi cu alţi colegi din cardiologie, făcând o şedinţă de lucru multidisciplinară, i-am făcut o vizită amănunţită domnului Florin Piersic şi concluzia noastră a fost foarte clară trebuie îndepărtate focarele secundare de infecţie, proteza de genunchi şi/ sau sondele şi stimulatorul cardiac. Ambele ar trebui îndepărtate ca să poţi rezolva problema infecţiei septicenice”, a mai explicat medicul Roșianu.

Ce s-a întâmplat în timpul operației suferite de Florin Piersic chiar în ziua de Paște?

Citeste si: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei- catena.ro

Citeste si: Patrick, atac dur la adresa lui Giuly: "Aruncă bomba și după fuge, normal că iau foc". Robert nu a mai suportat și a intervenit- wowbiz.ro

”Am reuşit să strângem până duminica dimineaţa o echipă formată din 11 colegi. Practic toţi au dat curs acestei invitaţii parcă de-a dreptul cu drag venind în sfântă zi de duminica Paştilor, dimineaţa, pentru a organiza această operaţie. Au fost colegi din terapie intensivă, au fost colegi de chirurgie cardiovasculară care au rămas în stand-by pentru că dacă se întâmpla o complicaţie majoră trebuia intrat de urgenţă în sala de operaţie, au fost asistente dedicate, au fost alţi colegi cardiologi care au concurat cu toţii la bunul mers al acestei proceduri.

În condiţii de linişte, cu meticulozitate, am abordat această intervenţie pe care am efectat-o, aş spune, într-un timp record, în 45 de minute de la începerea intervenţiei şi până la pansamentul final, procedura a fost efectuată. Timpul efectiv de extragere din inimă a sondelor a fost de aproximativ trei minute”, a încheiat medicul în cadrul unei conferințe de presă.

 

Update: Medicii de la Cluj au explicat cât de gravă este situația lui Florin Piersic. Ei au numit-o ”lent favorabilă”, potrivit Antena 3 CNN.

”Infecția s-a extins și la nivelul inimii. Și atunci am fost rugați să îi facem o evaluare.

Dumnealui a acuzat dureri la nivelul genunchiului, a prezentat febră acasă, și apoi a fost dus de urgență la Spitalul Militar unde i s-au făcut tratamentele necesare. Nu s-a impus o intervenție chirurgicală imediată, am evaluat situația, am considerat că în câteva zile după ce facem o încărcare cu antibiotice potrivită, urma să i se scoată și acele sonde din inimă”, a explicat unul dintre medicii care l-au tratat, conform sursei precizate mai sus.

 

Cel mai probabil o branulă ar fi sursa infecției.

 

Marele actor Florin Piersic a ajuns de curând în București, la Institutul de Boli Infecțioase Matei Balș! Acesta a fost operat chiar în ziua de Paște la Institutul Inimii din Cluj-Napoca, informează România Tv.

Ce spune specialistul de la Iași despre transferul actorului?

Medicul cardiolog care s-a ocupat de cazul actorului a vorbit despre gravitatea situației, dar și despre cum a decurs de fapt intervenția. Doctorul Horia Roșianu a spus că tot el i-a montat lui Florin Piersic, în urmă cu 15 ani stimulatorul cardiac, așadar i s-a părut normal să rezolve tot el problema apărută.

Citeste si: Culiță Sterp a apelat de urgență la mama Geta! Cu ce bunătăți s-a dus femeia la fiul său: „Mamă, adu-mi ceva de mâncare că nu mai pot de foame și n-am timp să mă mai duc să mănânc.”- kfetele.ro

Citeste si: Crima din Sibiu! Tânărul de 24 de ani şi-a recunoscut fapta. Motivul pentru care şi-a ucis iubita cu sânge rece. Victima i-ar fi salvat în trecut viața agresorului- radioimpuls.ro

„E o infecție dublă: infecția protezei și infecția sondelor cardiace. E bine. S-a întâmplat să fiu în concediu de odihnă, dar oricum tratamentul antibiotic trebuia făcut. Oricum a fost o nenorocire foarte mare. Când vezi o vegetație pe o sondă cardiacă, nu sari imediat pe ea, trebuie administrat tratament adecvat. Împreună cu o comisie, cu medicii anesteziști, cu colegi de cea mai înaltă clasă, am depistat că pe sonde sunt vegetații, dar s-a pus problema ce se rezolvă mai întâi, infecția protezei de genunchi, sau desfundarea sondelor. Din punct de vedere cardiac, am strâns repede o echipă de 11 colegi și împreună, într-o zi de Paști, duminică dimineață, calmi și liniștiți, în 45 de minute am operat marele actor, am extras stimulatorul și sondele fără nicio problemă”, a explicat specialistul pentru sursa citată mai sus.

Declarații medic Florin Piersic

Imagine cu Florin Piersic.

[Sursa foto: Captură YouTube]

Citește și: Doliu în lumea artistică! Un cântăreț de 46 de ani și-ar fi pus capăt zilelor, după o decepție în dragoste: ”Îmi pare foarte rău, Teo!”

Care este starea actorului?

De asemenea, acesta a spus că starea clinică s-a ameliorat, însă un institut de ortopedie sau infecțioase trebuie să se ocupe în continuare de starea actorului.

”Noi treaba ne-am făcut-o. Astfel, discutând și cu familia, am pus alternativa. Eu am sugerat că de al doilea focar de infecție de la genunchi să se ocupe același medic care s-a ocupat de proteza de genunchi, așa cum eu m-am ocupat de sondele pe care eu le-am aplicat acum 15 ani. El trebuia să ajungă într-o unitate unde să continue tratamentul infecțios”, a mai adăugat Horia Roșianu.

Declarații medic Florin Piersic

Imagine cu Florin Piersic.

[Sursa foto: Captură YouTube]

Citește și: Florin Piersic, transferat de urgență la spitalul "Matei Balș" din Capitală. Ultimele informații despre starea de sănătate a marelui actor

Florin Piersic s-ar afla într-o stare stabilă, internat pe o secţie normală, nu la Terapie Intensivă, potrivit Antena 3 CNN. Mai mulți medici ar urma să-l evalueze.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si