
Cel mai bun îngrășământ natural pentru cele mai delicioase roșii și cele mai frumoase plante! Este gratis și se găsește în casa oricărei gospodine
„Licoarea minune” care îți ajută plantele să crească sănătoase și le ferește de dăunători!
Cafea este, pentru mulți oameni, doza absolut necesară de energie, fără de care nu pot funcționa la nivel optim în fața sarcinilor zilnice. Cu toate că beneficiile consumului adecvat de cafea sunt recunoscute la scară largă, puțini știu că această licoare minune poate avea multe alte întrebuințări. Mai exact, zațul de la cafea este un îngrășământ natural de excepție pentru plantele din grădină. Pentru rezultate cât mai bune, roșii delicioase și flori care îți bucură ochiul, este necesar să se țină cont de câteva reguli importante.
Zațul de cafea conține o doză importantă de azot, dar și alte substanțe foarte benefice creșterii plantelor, cum ar fi potasiu, magneziu, fosor și cupru. Printre beneficiile importante folosirii zațului de cafea ca îngrășământ pentru plante se regăsesc și îmbunătățirea texturii solului, ajută aerarea, favorizează menținerea unui pH ușor acid și, un aspect foarte important mai ales în sezonul cald, reține umiditatea.
Cum trebuie folosit zațul de cafea ca îngrășământ pentru plante?
Înainte de a trece la treabă propriu-zis, este necesar ca zațul de cafea să fie uscat înainte de a fi aplicat ca îngrășământ pentru plante.
În caz contrar, apariția mucegaiului poate fi inevitabilă. De asemenea, aplicarea în strat gros poate dăuna plantelor, pentru că, în acest fel, s-ar crea un blocaj de pătrundere al apei spre rădăcina plantei. Pentru rezultate optime, este recomandat să fie aplicate 1-2 linguri de zaț de cafea, o dată la câteva săptămâni.Zațul poate fi aplicat de sine stătător în jurul plantei sau folosit în compost. Oferă rezultate excepționale atât în cazul plantelor din grădină, cât și în cazul plantelor din ghiveci, însă beneficiile nu se termină aici.
Datorită mirosului intens și a texturii granulate, zațul de cafea creează o barieră care protejează plantele de micii dăunători cum ar fi melcii, furnicile, afidele și, în unele cazuri, chiar și de pisicile curioase.