China face anunțul momentului! Autoritățile se aşteaptă ca populaţia ţării să scadă până în anul 2025

Autoritățile chineze anunță că populaţia țării va începe să scadă până în anul 2025, în pofida hotărârii de a pune capăt politicii care permite cuplurilor să aibă un singur copil. Decizia este menită să încurajeze naşterile în cea mai populată ţară din lume, a transmis Ministerul chinez al Sănătăţii, notează AFP.

Author: Alexandra Costea marți 02 august 2022 , 10:42

China face anunțul momentului! Autoritățile se aşteaptă ca populaţia ţării să scadă până în anul 2025

China face anunțul momentului! Autoritățile se aşteaptă ca populaţia ţării să scadă până în anul 2025

[Sursa foto: news.ro]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

China se confruntă cu o criză demografică pe fondul unei forţe de muncă care îmbătrâneşte rapid, unei încetiniri economice şi celei mai scăzute rate de creştere a populaţiei din ultimele decenii.

În anul 2021, natalitatea a atins un minim istoric şi această tendinţă urmează să continue.

Citeste si: O rachetă ce aparține Chinei a fost surprinsă deasupra Oceanului Indian

”Rata de creştere a populaţiei a scăzut considerabil. Va intra într-o fază de creştere negativă în timpul celui de-al 14-lea Plan cincinal” (2021-2025), a fost avertismentul făcut luni de Ministerul chinez al Sănătăţii, într-un raport.

Citeste si: Claudia Puican și Armin Nicoară fac eforturi intense să devină părinți: ,,E din ce în ce mai greu''- kanald.ro

Citeste si: Cum a fost, de fapt, relația Marcelei Fota cu fostul soț?! Acum a recunoscut: „Copilul meu nu știe”- wowbiz.ro

Țara asiatică şi-a relaxat politica de control al naşterilor în ultimii ani. Autoritățile le-au permis cuplurilor să aibă doi copii în 2016, apoi trei, începând de anul trecut. Cu toate acestea, deciziile nu au dus la o creştere exponenţială a naşterilor. Cuplurile sunt afectate de creşterea costului vieţii, a locuinţei şi, mai ales, a educaţiei copiilor.

Orașele din China oferă împrumuturi familiilor cu trei copii

”Politica noastră privind asistarea la naştere este imperfectă, există un decalaj mare în raport cu situaţia de dezvoltare demografică şi cu aşteptările populaţiei”, a transmis Ministerul Sănătăţii. Cu scopul de a încuraja naşterile, ministerul pledează pentru reducerea presiunii financiare asupra cuplurilor prin locuinţe, educaţie şi politici fiscale.

Citeste si: Întâmplare inedită în tren. A vrut să călătorească la vagonul cușetă, dar când s-a trezit trenul nu plecase din gară

Începând de luni, marele oraş Hangzhou (din est) oferă familiilor cu trei copii împrumuturi cu sume mai mari pentru achiziţionarea unei prime locuinţe. De asemenea, alte localităţi au implementat politici de susţinere în ultimele luni, potrivit presei de stat.

În 2021, China a înregistrat 10,62 milioane de naşteri, cel mai scăzut nivel din 1978, conform datelor oficiale.

Citeste si: Noi tensiuni între China și SUA. Mișcări de trupe în strâmtoarea Taiwan

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si