China se confruntă cu o criză demografică pe fondul unei forţe de muncă care îmbătrâneşte rapid, unei încetiniri economice şi celei mai scăzute rate de creştere a populaţiei din ultimele decenii.

În anul 2021, natalitatea a atins un minim istoric şi această tendinţă urmează să continue.

Citeste si: O rachetă ce aparține Chinei a fost surprinsă deasupra Oceanului Indian

”Rata de creştere a populaţiei a scăzut considerabil.

Va intra într-o fază de creştere negativă în timpul celui de-al 14-lea Plan cincinal” (2021-2025), a fost avertismentul făcut luni de Ministerul chinez al Sănătăţii, într-un raport.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Țara asiatică şi-a relaxat politica de control al naşterilor în ultimii ani. Autoritățile le-au permis cuplurilor să aibă doi copii în 2016, apoi trei, începând de anul trecut. Cu toate acestea, deciziile nu au dus la o creştere exponenţială a naşterilor. Cuplurile sunt afectate de creşterea costului vieţii, a locuinţei şi, mai ales, a educaţiei copiilor.

Orașele din China oferă împrumuturi familiilor cu trei copii

”Politica noastră privind asistarea la naştere este imperfectă, există un decalaj mare în raport cu situaţia de dezvoltare demografică şi cu aşteptările populaţiei”, a transmis Ministerul Sănătăţii. Cu scopul de a încuraja naşterile, ministerul pledează pentru reducerea presiunii financiare asupra cuplurilor prin locuinţe, educaţie şi politici fiscale.

Citeste si: Întâmplare inedită în tren. A vrut să călătorească la vagonul cușetă, dar când s-a trezit trenul nu plecase din gară

Începând de luni, marele oraş Hangzhou (din est) oferă familiilor cu trei copii împrumuturi cu sume mai mari pentru achiziţionarea unei prime locuinţe. De asemenea, alte localităţi au implementat politici de susţinere în ultimele luni, potrivit presei de stat.

În 2021, China a înregistrat 10,62 milioane de naşteri, cel mai scăzut nivel din 1978, conform datelor oficiale.

Citeste si: Noi tensiuni între China și SUA. Mișcări de trupe în strâmtoarea Taiwan

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si