În urma perchezițiilor ample, au fost depistate 57 de transporturi ilegale care însumează peste 1.500 de tone de deșeuri: „La data de 1 octombrie 2023, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Timișoara, efectuează 44 de percheziții domiciliare, în județele Arad, Bihor, Hunedoara, Alba, Sibiu, inclusiv la sediile și punctele de lucru ale unor persoane juridice, într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, contradandă în formă calificată, complicitate la contrabandă în formă calificată, fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals”.

Bogdan Macra, supranumit ”capul mafiei gunoaielor”

Bogdan Macra, supranumit ”capul mafiei gunoaielor”

Mafia gunoaielor. Cine sunt cele șapte persoane reținute?

Daniel Nicolae de la Aktive Trade Plus SRL din Arad și Bogdan Macra, patronul Eco Energia Reciclaj SRL din Oradea, se numără printre cei reținuți pentru 24 de ore. Cel din urmă este considerat liderul grupării.

Au mai fost reținuți și Guiaș Ionel, asociatul lui Macra de la firma de transport Autogrammar Proiect SRL, patronii firmei de transport Intertrans Grains SRL din Oradea, Ioan Morar și soția sa Adriana Morar, dispecerul de la aceiași firmă de transpor și Moise George – broker de deșeuri.

Bogdan Macra, reținut pe Aeroportul din Oradea

Bogdan Macra, reținut pe Aeroportul din Oradea

Procurorii vor decide astăzi cine va primi mandat de arestare preventivă pe 30 de zile.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Patrick, atac dur la adresa lui Giuly: "Aruncă bomba și după fuge, normal că iau foc". Robert nu a mai suportat și a intervenit- wowbiz.ro

Citește și: FOTO/VIDEO- Mafia gunoaielor. Peste 1.500 de tone de deșeuri au fost introduse ilegal în România, sub pretextul reciclării. Capul mafiei gunoaielor, Bogdan Macra, a fost capturat pe aeroport

Bogdan Macra, reținut pe Aeroportul din Oradea

Bogdan Macra, liderul grupării de afaceri cu deșeuri, a fost ridicat duminică dimineață de pe Aeroportul din Oradea.

Conform unor surse, Bogdan Macra a fost depistat, pe Aeroportul din Oradea, de o echipă de la BCCO Oradea- BCCO Cluj, cu sprijinul colegilor de la frontieră.

Bărbatul a venit din Turcia, a aterizat la ora 07.10 și are calitatea de suspect, fiind unul dintre cei mai importanți lideri ai grupării.

Firma lui Bogdan Macra, ECO ENERGIA RECICLAJ SRL, se afla pe Locul 2 în Top Afaceri România Microintreprinderi

Firma lui Bogdan Macra, ECO ENERGIA RECICLAJ SRL, se afla pe Locul 2 în Top Afaceri România Microintreprinderi

În timpul perchezițiilor, polițiștii de la Combaterea Crimei Organizate împreună cu Inspectorii Gărzii de Mediu au mai descoperit două camioane în care se aflau 48 de tone de deșeuri în curtea unei firme. De asemenea, au fost gășiți 73.000 de euro și 66.000 de lei ce nu puteau fi justificați. Oamenii legii au ridicat mai multe telefoane si calculatoare care vor fi supuse unor expertize informatice.

Citeste si: Culiță Sterp a apelat de urgență la mama Geta! Cu ce bunătăți s-a dus femeia la fiul său: „Mamă, adu-mi ceva de mâncare că nu mai pot de foame și n-am timp să mă mai duc să mănânc.”- kfetele.ro

Citeste si: Crima din Sibiu! Tânărul de 24 de ani şi-a recunoscut fapta. Motivul pentru care şi-a ucis iubita cu sânge rece. Victima i-ar fi salvat în trecut viața agresorului- radioimpuls.ro

Citește și: VIDEO-Descinderi în forță în "mafia gunoaielor". Mascații DIICOT, percheziții în 5 județe din Vestul țării

Ce cifră de afaceri a avut firma lui Macra în 2022?

Firma lui Bogdan Macra, ECO ENERGIA RECICLAJ SRL, se afla pe Locul 2 în Top Afaceri România Microintreprinderi, judetul BIHOR, domeniul 3821: Tratarea și eliminarea deșeurilor nepericuloase, conform listafirme.ro.

Cifrele de afaceri

Cifrele de afaceri

[Sursa foto: listafirme.ro]

Conform datelor, în 2022, a avut o cifră de afaceri de 551 958 lei, cu un profit net de 237 152 lei.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si