Contraindicaţii ghimbir: Cine nu trebuie să consume deloc acest aliment? Ghimbirul este cultivat în China, India, Africa, Caraibe și alte zone cu climă caldă. Totodată, rădăcina plantei de ghimbir este bine cunoscută sub formă de condiment și medicament. A fost un remediu tradițional în multe culturi de mii de ani. Ghimbirul este un remediu naturist popular pentru greață, dureri de stomac și alte probleme de sănătate.

Ghimbirul este utilizat de obicei proaspăt sau uscat la gătit, iar unele persoane iau suplimente de ghimbir pentru posibile sale beneficii pentru sănătate.

De asemenea, antioxidanții și alți nutrienți din ghimbir pot ajuta la prevenirea sau tratarea artritei, inflamației și a diferitelor tipuri de infecții. Cercetătorii au studiat, de asemenea, potențialul său de a reduce riscul de diabet, cancer și alte afecțiuni.

Însă ghimbirul poate fi și contraindicat anumitor persoane. Iată ce efecte secundare poate produce ghimbirul asupra organismului!

Contraindicații Ghimbir. Cine nu are voie să-l consume?

Ghimbirul este considerat în general un aliment sau condiment sigur pentru consumul uman, însă ca pentru orice alt medicament, specialiștii au câteva rezerve.

Efecte secundare

În doze mici, ghimbirul are foarte puține efecte secundare. Însă, dozele mari de ghimbir, mai mult de 5 grame pe zi – cresc șansele de reacții adverse.

Ghimbirul alicat direct pe piele poate provoca erupții cutanate.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Citeste si: Cum se consumă, de fapt, ghimbirul? Multă lume nu ştie şi face o mare greşeală

Consumul de ghimbir în exces poate provoca:

  • gaze si balonări
  • arsuri
  • stomac deranjat
  • iritarea gurii

Contraindicaţii ghimbir: Cine nu trebuie să consume deloc acest aliment?

Contraindicaţii ghimbir: Cine nu trebuie să consume deloc acest aliment?

[Sursa foto: PixaBay]

Riscuri

Totodată, ghimbirul poate crește riscul de sângerare. Astfel, dacă aveți o tulburare de sângerare, este posibil să nu fiți în siguranță dacă consumați ghimbir în exces sau supimente pe bază de ghimbir.

Citeste si: Adevărul despre ciupercile pleurotus: Ce efect au asupra organismului?

Însă, unele cercetări arată că, ghimbirul poate avea efecte benefice pentru sănătatea digestivă, poate reduce inflamația și poate ameliora durerea.

Sstudiile folosesc adesea doze mari de extracte,  prin simpla adăugare de ghimbir în dieta nu este neapărat să se vadă efecte pozitive asupra sănătății.

Citeste si: Contraindicaţii Kiwi: Nu consumaţi acest fruct dacă suferiţi de această afecţiune!

De asemenea, cercetările care investighează beneficiile pentru sănătate ale ghimbirului au fost adesea reduse sau neconcludente. Deslușirea completă a efectelor și siguranței suplimentelor de ghimbir va necesita mai multe cercetări.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si