Contraindicaţii ghimbir: Cine nu trebuie să consume deloc acest aliment? Iată căror persoane nu le este recomandat consumul de ghimbir! Ce spun specialiștii?
Contraindicaţii ghimbir: Cine nu trebuie să consume deloc acest aliment? Ghimbirul este cultivat în China, India, Africa, Caraibe și alte zone cu climă caldă. Totodată, rădăcina plantei de ghimbir este bine cunoscută sub formă de condiment și medicament. A fost un remediu tradițional în multe culturi de mii de ani. Ghimbirul este un remediu naturist popular pentru greață, dureri de stomac și alte probleme de sănătate.
Ghimbirul este utilizat de obicei proaspăt sau uscat la gătit, iar unele persoane iau suplimente de ghimbir pentru posibile sale beneficii pentru sănătate.
De asemenea, antioxidanții și alți nutrienți din ghimbir pot ajuta la prevenirea sau tratarea artritei, inflamației și a diferitelor tipuri de infecții. Cercetătorii au studiat, de asemenea, potențialul său de a reduce riscul de diabet, cancer și alte afecțiuni.
Însă ghimbirul poate fi și contraindicat anumitor persoane.
Contraindicații Ghimbir. Cine nu are voie să-l consume?
Ghimbirul este considerat în general un aliment sau condiment sigur pentru consumul uman, însă ca pentru orice alt medicament, specialiștii au câteva rezerve.
Efecte secundare
În doze mici, ghimbirul are foarte puține efecte secundare. Însă, dozele mari de ghimbir, mai mult de 5 grame pe zi – cresc șansele de reacții adverse.
Ghimbirul alicat direct pe piele poate provoca erupții cutanate.Citeste si: Cum se consumă, de fapt, ghimbirul? Multă lume nu ştie şi face o mare greşeală
Consumul de ghimbir în exces poate provoca:
- gaze si balonări
- arsuri
- stomac deranjat
- iritarea gurii
Riscuri
Totodată, ghimbirul poate crește riscul de sângerare. Astfel, dacă aveți o tulburare de sângerare, este posibil să nu fiți în siguranță dacă consumați ghimbir în exces sau supimente pe bază de ghimbir.
Citeste si: Adevărul despre ciupercile pleurotus: Ce efect au asupra organismului?
Însă, unele cercetări arată că, ghimbirul poate avea efecte benefice pentru sănătatea digestivă, poate reduce inflamația și poate ameliora durerea.
Sstudiile folosesc adesea doze mari de extracte, prin simpla adăugare de ghimbir în dieta nu este neapărat să se vadă efecte pozitive asupra sănătății.
Citeste si: Contraindicaţii Kiwi: Nu consumaţi acest fruct dacă suferiţi de această afecţiune!
De asemenea, cercetările care investighează beneficiile pentru sănătate ale ghimbirului au fost adesea reduse sau neconcludente. Deslușirea completă a efectelor și siguranței suplimentelor de ghimbir va necesita mai multe cercetări.
A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, specializarea Comunicare și Relații Publice, în cadrul Universității din București.
Primii ei pași spre o carieră în jurnalism i-a făcut la postul de televiziune Kanal D, acolo unde a început mai întâi ca practicant în redacție, și ulterior a fost promovată pe o poziție de redactor de știri.
Alina are o experiență de aproape doi ani în domeniul presei și se declară pasionată de arta povestirii în scris. Printre pasiunile ei se numără și călătoriile, plimbările în natură care o inspiră de fiecare dată, lectura, dar și desenul și pictura.
Pasiunea pentru jurnalism a descoperit-o încă de pe băncile liceului, când se vedea deja în redacția unui post de televiziune cunoscut.
Acum, ca redactor de știri, poate spune că, pentru ea, scrisul înseamnă o comunicare fără blocaje, un instrument prin care poate transmite publicului multiple cunoștințe câștigate pe parcursul experienței acumulate. Uneori îi place să spună că scrisul poate însemna mult mai mult, și anume o evadare din cotidianul cenușiu, care o poate transpune într-un tărâm de poveste, plin de culoare și emoție. De asemenea, în redactarea articolelor pentru stirilekanald.ro îi place să relateze mereu adevărul și informațiile de actualitate.