Corpul de control al premierului: Patru ministere au plătit 100 milioane lei pe produse software pe care nu le-au utilizat

Patru ministere au platit 97,1 milioane lei, cu TVA, pentru produse si licente software neutilizate, neimplementate, cu dificultati in exploatare sau cu defectiuni, in perioada ianuarie 2011 - 31 iulie 2016, iar UTI, Teamnet si Siveco se afla pe lista celor mai mari contractori, potrivit unui raport al Corpului de Control al premierului.

luni 05 decembrie 2016 , 17:08

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Cele patru ministere sunt Ministerul Dezvoltarii Regionale (44,8 milioane lei cheltuiti pe produse neutilizate), Ministerul Finantelor (23,75 milioane lei), Ministerul Comunicatiilor (17,3 milioane lei) si Ministerul Fondurilor Europene (11,36 milioane lei).

Suma reprezinta 88% din suma totala platite de institutiile statului pentru programe neutilizate sau cu probleme in functionare.

”Astfel, un numar de noua entitati publice impreuna cu unitatile aflate in subordinea/coordonarea/sub autoritatea acestora au platit suma de 110,3 milioane lei pentru produse/licente software instalate, dar neutilizate, neimplementate sau identificate cu dificultati in exploatare sau cu defectiuni, din diverse cauze”, se arata in raport, potrivit News.ro.

Corpul de control a constatat ca 19 entitati publice au achizitionat produse si licente software si au incheiat peste 10.000 de contracte/comenzi, in valoare totala de 3,73 miliarde lei, pentru care a fost platita suma totala de 3,131 miliarde lei.

Cele mai mari sume pentru contractele incheiate cu institutiile publice au fost incasate de firmele Siveco Romania (377 milioane lei), Teamnet (261 milioane lei) si UTI Grup (108 milioane lei).

Clipul zilei pe STIRILEKANALD.RO:

Te-ar putea interesa si