Unde se duc, inca nu se vede, dar stim de unde vin. Ca-n balada mesterului Manole, adaptata vremurilor noastre, de mai bine de 10 ani, Casa Domnului e-un santier in lucru, care inghite bani cu nemiluita, de la Consiliul Judetean.

„Sa ajute Dumnezeu sa termine cat mai repede, dar dupa parerea mea, mor eu si Catedrala tot nu e gata”, spune un localnic.

2.5 milioane de lei, a "mancat", pana acum, Catedrala Sfantul Ioan Botezatorul. Banii, cu duiumul, au venit pe doua cai, dar tot din buzunarul cetatenilor. Pe de-o parte, prin buget, si de cealalta, prin...marinimia enoriasilor.

„Ne-au pus o taxa, de 3, 5 lei. Cati bani ati dat? Pai, in fiecare an, cate 300 de lei. Am zis ca pentru sufletul nostru, doamna. Va simtiti pacalita? nu mai zicem nimic”, spune o enoriasa.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Intrebata despre uriasa suma alocata, Mitropolia Olteniei a fost saraca-n vorbe. Nu cu aceeasi moneda ne-au raspuns si autoritatile.

„Anul acesta au fost decontati pana acum 136.000 de lei. Media este de 250.000 de lei ca intr-adevar intr-un an a fost 300.000 intr-un an 100 de mii”, sustine Cosmin Vasile, vicepresedinte CJ Dolj.

Se vrea o Catedrala care sa se invarta dupa soare. Inalta cat un bloc cu 8 etaje, impunatoare si placata cu marmura scumpa, nici nu-i de mirare ca munca la ea parca nu se mai termina, in ciuda banilor trimisi.

Si ca tot veni vorba despre finalizarea ei, avem si un raspuns!

„O sa se finalizeze, intr-o zi. Cu ajutorul lui D umnezue se va ajunge si in ziua in care lucrarile vor fi gata”, e de parere Ionita Apostolache, putator de cuvant al Mitropoliei Oltenia.

Sa aiba oltenii mai multa aplecare spre fotbal, decat spre credinta? Daca vreme de un deceniu, autoritaile n-au fost in stare sa termine Catedrala, marele stadion se inalta vazand cu ochii. Si va fi gata nu "intr-o zi", ci, teoretic, in data afisata pe panou.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si