Drojdie de casă rețetă. Ai nevoie de doar trei ingrediente pe care le ai prin bucătărie

Drojdie de casă. Dacă ai rămas fără drojdie în casa ta, trebuie să ştii că o poţi prepara rapid cu ajutorul câtorva ingrediente! Este extrem de simplu!

Author: R.B. luni 27 aprilie 2020 , 15:44

Drojdie de casă
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

    Drojdie de casă. Ai nevoie de:

    100 ml de apă la temperatura camerei sau puţin călduţă;
    50 grame de faină albă tip 650;
    50 grame de făină de secară.

    Drojdie de casă

    Citeste si: Scovergi ca la bunica acasă. Rețeta originală. Află care este ingredientul secret!

    Drojdie de casă. Cum se prepară:

    Drojdie de casă. Se amesteca, în cana, apa cu făină albă şi cu făină de secară, apoi se transfera în recipientul din plastic şi se pune capacul. Nu închide ermetic capacul deoarece amestecul are nevoie de aer pentru a fermenta. Apoi, aşează recipientul într-un loc ferit de lumină, la o temperatură constantă de 22-24 de grade Celsius.

    Drojdie de casă

    Citeste si: Ciorba de lobodă. Secretele uneia dintre cele mai gustoase și sănătoase ciorbe ale primăverii

    Drojdie de casă.

    A doua zi, se păstrează doar 100 de grame din cantitatea respectivă (restul se arunca sau se prepară cu ea lipii sau clătite).

    Peste acele 100 de grame se adauga 100g faina albă şi 100ml de apă. Se acoperă şi se pune într-un loc ferit de lumină, scrie bzi.ro.

    Citeste si: Fulgi de drojdie. Ce este, de fapt, drojdia inactivă care a apărut în supermarketuri. Nu vă lăsați înșelați!

    Drojdie de casă

    Drojdie de casă. Acest pas se repeta zilnic, până când mirosul devine înţepător. După 7 zile, maiaua ar trebui să fie gata de pregătit pâine gustoasă cu ea.

    Citeste si: Cozonac bucovinean. Secretul cozonacului din Bucovina, dulce si gustos


    Abonează-te pe


    Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
    Te-ar putea interesa si