Elevii de gimnaziu, liceu sau școli profesionale ar urma să se întoarcă în bănci după o săptămână de vacanță, mai exact pe data de 3 ianuarie. Părinții acestora susțin că este o vacanță prea scurtă și au cerut printr-o petiție prelungirea vacanței de iarnă până pe data de 9 ianuarie. 

Citeste si: Vacanța care ne amintește de bunici

Ce se va întâmpla cu vacanța elevilor

Cei care au inițiat acest demers aduc ca argument Convenția asupra Drepturilor Copilului în care este orecizat faptul că fiecare copil are dreptul la odihnă și la timp liber.

Părinții spun că în anumite familii există un copil în ciclul gimnazial, iar altul în ciclul primar. Potrivit actualului Ordin al ministrului, în astfel de situații, copiii ar avea perioade de vacanță diferite, lucru ce ar îngreuna planificarea vacanțelor de familie. 

Citeste si: Salarii înghețate în 2022 pentru profesori. Guvernul Ciucă, în mijlocul unui nou scandal

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Totodată, inițiatorii petiției susțin că finalul de semestru va fi unul dificil pentru elevi deoarece va fi încărcat cu teze și cu proiecte, iar o vacanță prelungiră ar fi benefică pentru odihnă.

În luna octombrie, elevii au avut o vacanță de două săptămâni, lucru care a modificat structura semestrului școlar și a vaut ca efect aglomerarea cu activități de evaluare în apropierea sărbătorilor de iarnă, care, spun inițiatorii petiției, s-a transformat într-o peroadă de stres, în loc să fie una pentru odihnă. 

Citeste si: Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, anunță modificări la testarea elevilor

23 decembrie 2021 este zi liberă pentru elevi?

Vacanţa de iarnă 2021- 2022. Sărbătorile de iarnă se apropie. Iată când începe vacanța de iarnă/ Crăciun pentru şcoli, licee şi grădiniţe! Unităţile de învăţământ vor fi închise pentru aproape 2 săptămâni. 

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat că şcolile au posibilitatea de a decide dacă fac sau nu cursuri pe 23 decembrie. Decizia aparţine conducerii unităţii, iar cursurile în format fizic pot fi înlocuite cu o temă de vacanţă sau cu întâlniri informale.

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

„Dată fiind configuraţia acestui an şcolar şi provocările pe care acesta le-a adus pentru copii şi cadre didactice, Ministerul Educaţiei a decis să ofere posibilitatea unităţilor şcolare să adapteze modul în care se va organiza ziua de 23 decembrie, din punct de vedere didactic. Astfel, fiecare director de şcoală va putea hotărî, după consultarea cadrelor didactice, dacă pe 23 decembrie elevii vor desfăşura cursuri cu prezenţă fizică sau dacă activităţile pot fi adaptate astfel încât să răspundă aşteptărilor în contextul particular al sărbătorilor, în care activităţile de învăţare să se poată organiza de manieră nonformală şi informală, eventual printr-un proiect pe

o temă care să implice întreaga familie şi care să fie prezentat ulterior colegilor, după vacanţa de sărbători”, a transmis ministrul Educaţiei. 

Citeste si: Vacanța de iarnă 2021-2022. Câte zile libere au elevii de Crăciun și când se întorc la școală


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si