Tragedia de la 2 Mai din data de 19 august a întristat o țară întreagă. În urma acestui eveniment, doi tineri, Sebastian în vârstă de 21 de ani, și Roberta de 20 de ani au murit iar alte trei persoane au fost rănite. Matei Vlad Pascu a fost arestat preventiv de Judecătoria Mangalia și este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi părăsirea locului accidentului.

Ce spune avocatul tinerei ucise la 2 Mai despre dosar?

Părinții tinerilor uciși cer dreptate și nu se lasă până când vinovatul nu va plăti pentru faptele sale, având în vedere că Vlad Pascu ar mai fi fost iertat în trecut de oamenii legii după ce ar fi fost prins cu substanțe interzise. Mai exact, pe 21 decembrie anul trecut, procurorii au emis o ordonanță de renunțare la urmărire penală pe motiv că era o cantitate mică de droguri de risc și că   „suspectul a avut o atitudine sinceră, precum și existența unei disproporții vădite între cheltuielile pe care le-ar implica desfășurarea unui proces penal și gravitatea urmărilor produse sau care s-ar fi putut produce prin săvârșirea infracțiunii”.   

Citește și: Prins drogat și fără permis la volan, a primit persiunea polițiștilor de a continua să șofeze, prin județ

Avocatul Adrian Cuculis a vorbit în exclusivitate pentru stirilekanald.ro despre stadiul anchetei, dar și despre cum va lupta pentru dreptatea Robertei, tânăra decedată în accident.

”Astăzi, 1 septembrie,  la IPJ Brăila ora 13:00, va avea loc audierea persoanei vătamate în accidentul de la 2 Mai. De asemenea, o altă comisie rogatorie în teritoriu va stabili inclusiv ceea ce au văzut cei care au scăpat cu viață, înaintea impactului dar și posibile constituiri de părți civile”, a spus Adrian Cuculis.

Adrian Cuculis- avocat

Adrian Cuculis- avocat

[Sursa foto: Adrian Cuculis- Facebook]

Inițial, tânărul de 19 ani a fost oprit în trafic cu câteva ore înainte de eveniment.

În autoturismul său au fost găsite droguri, însă acesta a fost testat doar aparatul etilotest, cu rezultatul 0.0, dar și nu cu aparatul drugtest. Poliția a invocat faptul că singurul agent care era instruit să folosească aparatul drog test s-ar fi aflat în concediu medical în momentul în care tânărul de 19 ani a fost oprit în trafic. 

După aproximativ o oră, mai exact la ora 04:30 Vlad Pascu a fost lăsat să plece de la Poliția Vama Veche, deși circula cu o mașină fără asigurare RCA. În acest caz, tânărul trebuia să lase în acel loc mașina sau să cheme o autospecială care să o ridice și să o transporte într-un loc sigur până la emiterea unei asigurări obligatorii. La ora 05:25 a avut loc accidentul teribil.  

”Părerea mea este că vinovatul riscă o pedeapsă și pe viață”

”S-a stabilit expertiza tehnică cu privire la producerea accidentului, asta o dată. Și numărul doi, am avut audierea părinților Robertei, astăzi se face audierea, chiar a plecat un coleg de-ai noștri către audierea de la Brăila. Vor fi alte două audieri săptămâna viitoare în București cu celelalte victime. Așteptăm raporturile necropsiei, bineînțeles. Formulăm săptămâna asta plângerile penale împotriva ăstuia, solicităm schimbarea de încadrare dacă va fi cazul, dar să vedem deocamdată dosarul”,  a precizat avocatul.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Patrick, atac dur la adresa lui Giuly: "Aruncă bomba și după fuge, normal că iau foc". Robert nu a mai suportat și a intervenit- wowbiz.ro

În urma acestui eveniment, doi tineri, Sebastian în vârstă de 21 de ani, și Roberta de 20 de ani au murit iar alte trei persoane au fost rănite.

În urma acestui eveniment, doi tineri, Sebastian în vârstă de 21 de ani, și Roberta de 20 de ani au murit iar alte trei persoane au fost rănite.

[Sursa foto: Colaj Vlad Pascu - Facebook & Arhiva stirilekanald.ro]

”Declarațiile familiilor tinerilor decedați sunt șocante, vă dați seama, cum au putut să-și vadă copiii acolo, ceva îngrozitor, adică și din poze reiese. Vă dați seama că este complicat să-ți pierzi copilul, darămite să-l vezi în condițiile acestea. Am fost la Udriște pentru primele audieri din dosar. Atâta tărie și determinare pentru a schimba ceva nu am mai văzut decât la o altă tragedie, la Raisa, fata omorâtă de către polițistul Popescu. Am reușit să stabilim obiectivele expertizei ce urmează a fi făcuta cu privire la modul de producere al accidentului, și de asemenea, am adus ca parte responsabilă civilmente și BAAR (Biroul asiguratorilor auto din România). Părerea mea este că vinovatul riscă o pedeapsă și pe viață”,  a mai spus Adrian Cuculis.

Citește și: EXCLUSIV- Testarea antidrog în școli. Cum ar trebui implementată? Specialiști în adicții: Nu putem doar să îi ”prindem” pe cei care consumă droguri și să nu le oferim un ajutor prompt/ E un triunghi al responsabilităților părinte- elev- cadru didactic

”Ceea ce m-a marcat cel mai tare a fost expresia folosită de către tatăl Robertei: "Dacă voiau să îl protejeze, ar fi trebuit să îi ia cheia de la mașină și așa nu mi-ar fi omorât copilul și nici el nu și-ar fi distrus toată viața". Să mai ai putere să te mai gândești la cel care ți-a omorât copilul, spune multe despre sufletul și interiorul tău ca om. Ceea ce vă pot asigura și în acest dosar este că nu voi permite nici mușamalizarea lui, iar totul o să fie transparent ca și în alte cazuri care au întors România pe dos”, a conchis avocatul.

“100% accidentul putea fi evitat”

Despre acest caz șocant a comentat în exclusivitate pentru stirilekanal.ro și Bogdan Curelea, președintele Asociației de Luptă Antidrog.

Citește și: EXCLUSIV: Filmul greșelilor care au dus la tragedia de la 2 Mai/ Curelea Mihai: ”Ar fi cea mai bună soluție retragerea definitivă a permisului de conducere”

”Deci o minimă de pregătire din partea dânșilor dacă aveau puteau să-și dea seama imediat. Dar dânșii care lucrează în domeniu ar trebui să fie mult mai bine pregătiți din punctul ăsta de vedere. Nu știu cine a fost la fața locului și cum au interpretat atunci în momentul respectiv situația, dar nu a fost deloc corect pentru că vedeți unde s-a ajuns. Puteau măcar dacă aveau suspiciuni și dacă verificau foarte bine și vedeau trecutul lui și vedeau ceea ce s-a găsit în mașină, puteau să le pună cap la cap și eventual să sune părintele băiatului, să poată să vină să-l ia și cred că se evita și nenorocirea respectivă. Indiferent dacă s-a intervenit, nu s-a intervenit cum sunt discuții prin mass-media că provine dintr-o familie foarte bună și putea să facă intervenții la alt nivel, sau să sune pe cineva. Aspectele acestea nu mai contează acum, contează că a distrus atâtea familii, vă dați seama că nu mai poate să-i întoarcă înapoi și cine a greșit cu siguranță trebuie să plătească pentru că nu pot fi lăsate lucrurile așa. Și chiar dacă eventual nu s-a greșit, atunci ministerul ar trebui să-și pună semne de întrebare și polițiștii să fie mult mai mult profesioniști, să fie mult mai multe aparate de test. Deci nu se poate să faci așa un test odată la trei luni, sau cinci luni. Acestea ar trebuie făcute zilnic”,   a explicat Bogdan Curelea.

Vlad Pascu

Vlad Pascu

[Sursa foto: click.ro]

Citeste si: Culiță Sterp a apelat de urgență la mama Geta! Cu ce bunătăți s-a dus femeia la fiul său: „Mamă, adu-mi ceva de mâncare că nu mai pot de foame și n-am timp să mă mai duc să mănânc.”- kfetele.ro

Citeste si: Crima din Sibiu! Tânărul de 24 de ani şi-a recunoscut fapta. Motivul pentru care şi-a ucis iubita cu sânge rece. Victima i-ar fi salvat în trecut viața agresorului- radioimpuls.ro

Şeful Poliţiei Române, Benone Matei, a declarat, marţi, la Constanţa, într-o conferință de presă că accidentul de la 2 Mai, putea fi evitat. “100% accidentul putea fi evitat”, a afirmat şeful Poliţiei Române.

“Vă rog să-mi permiteţi că această cercetare prealabilă să se facă cu maxim echilibru şi cu celeritate. Este evident că au fost o serie de sincope aici. Din nefericire, a fost o serie de erori impardonabile. Asta încercăm noi să facem în acest proiect, să eliminăm cu orice preţ eroarea umană, prin automatizarea fluxului de informaţii, prin multe alte sisteme care să ne permită să reacţionăm integrat şi să evităm ca un singur agent sau un singur lucrător să ia decizii capitale pe situaţii complicate”, a mai spus şeful Poliţiei Române.

Vlad Pascu spune că vrea acasă și ar da semne de sevraj

Acum, Vlad Pascu, tânărul de 19 ani din București ar da semne de sevraj după gratii.

Citește și: EXCLUSIV: ”Vreau toleranță zero pentru cei care ne ucid în trafic”. Un nou demers susținut în Parlamentul European pentru cei prinși băuți și drogați la volan

Autoturismul pe care îl conducea adolescentul era o mașină de colecţie, decapotabiă, a cărui valoare de piaţă este estimată la 50.000 de euro.

Autoturismul pe care îl conducea adolescentul era o mașină de colecţie, decapotabiă, a cărui valoare de piaţă este estimată la 50.000 de euro.

[Sursa foto: Arhiva stirilekanald.ro]

„Acuză dureri abdominale și articulare, nu doarme absolut deloc și nici nu mănâncă, este extrem de agitat. Are momente în care plânge și momente în care devine agresiv verbal. I s-a făcut o evaluare psihiatrică, iar un medic îl supraveghează. Durerile fizice date de sevraj sunt reale, iar astfel de pacienți trebuie monitorizați atent.  Are pulsul foarte mare și transpiră abundent. A stat de vorba cu avocata sa, dar nu este lucid și nici nu are un discurs lucid. Spune că vrea acasă, nu este conștient de gravitatea faptelor sale. Cere ciocolată tot timpul!”  arată sursele Cancan.

Autoturismul pe care îl conducea adolescentul era o mașină de colecţie, decapotabiă, a cărui valoare de piaţă este estimată la 50.000 de euro și se afla pe numele tatălui său. Potrivit observatornews.ro, tânărul îşi luase permisul în urmă cu doar trei luni. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si