Guvernul Orban se reunește într-o nouă ședință la Palatul Victoria, miercuri de la ora 17.00. Executivul urmează să aprobe, între altele, un proiect de lege privind concursurile pentru ocuparea posturilor vacante de asistenţi medicali comunitari, asistenţi medicali şi medici din unităţile de învăţământ.

"Prin derogare de la dispoziţiile articolului 27 alineat (3) al Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, pe durata stării de alertă se vor putea desfăşura şi concursurile pentru ocuparea posturilor vacante sau temporar vacante pentru posturile nedidactice, precum şi pentru posturile vacante de asistenţi medicali

comunitari, asistenţi medicali şi medici din unităţile de învăţământ", se arată în nota de fundamentare a proiectului de lege.

Citeste si: Cum arată declarația pe propria răspundere, semnată de părinți, fără care elevii nu pot merge la școală

În actualul context epidemiologic, urmare a evoluţiei virusului SARS-CoV-2 este "imperios necesar crearea cadrului legal astfel încât posturile vacante de asistenţi medicali comunitari şi asistenţi medicali şi medici din unităţile de învăţământ să poată fi ocupate prin concurs", se spune în nota de fundamentare.

Ședința de guvern- 9 proiecte de OUG pe ordinea de zi

Guvernul Orban discută, în ședința de miercuri, 19 august, nu mai puțin de nouă proiecte de Ordonanțe de urgență. Pe ordinea de zi figurează și alte proiecte de lege și hotărâri.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Bianca Drăgușanu și Victor Slav, întâlnire de gradul zero la școala Sofiei, după declarațiile dure pe care blonda le-a făcut despre tatăl fetiței sale! Ce s-a întâmplat în curtea școlii spune totul despre relația lor- wowbiz.ro

Citeste si: Medic acuzat că a ucis un băiat pe care l-a operat urmărind tutoriale pe YouTube- antena3.ro

Citeste si: Coreea de Nord are până la 60 de bombe nucleare. Raportul secret care schimbă tot ce știam despre amenințarea asiatică

Unul dintre proiectele de OUG se referă la unele măsuri pentru alocarea de fonduri externe nerambursabile necesare desfășurării în condiții de prevenție a activităților didactice aferente anului școlar 2020/2021 în contextul riscului de infecție cu coronavirus SARS-Cov-2.

Detalii aici 

Declarație pe propria răspundere, semnat[ de părinți, în prima zi de școală

Elevii trebuie să prezinte în prima zi de școală- 14 septembrie- o declarație pe propria răspundere semnată de părinți, care își asumă că, în ultimele 14 zile, copilul nu a prezentat simptome specifice unei afectiuni cu potential infectios, nu a fost diagnosticat cu COVID-19 și nici nu a intrat în contact cu o persoană testată pozitiv.

Declarația pe propria răspundere  condiționează primirea copilului în colectivitate la începutul fiecărui ciclu de prezența fizică în școală și va fi prezentată la triajul epidemiologic la intrarea în unitatea de învățământ.

Măsura este prevăzută în draftul  Ordinului pentru aprobarea Normelor  privind instituirea de măsuri sanitare şi de protecţie în unităţile de învăţământ în perioada pandemiei COVID-19, publicat de Ministerul Sănătăţii. Documentul poate fi văzut  aici.

Citeste si:   Șase posibile cauze ale migrenelor din timpul zilei

Citeste si: VIDEO Oana Niculescu Mizil, despre motivul despărțirii de fostul partener de viață. „Dumnezeu îmi este martor că am încercat foarte mult.”- kfetele.ro

Citeste si: Bobby Deol, despre dependența de alcool: "Uitându-se la mine în timp ce mă chinuiam". Cum a depășit actorul indian acele situații dificile- radioimpuls.ro

Citeste si: Bărbatul care își droga soția pentru a fi violată credea că era un „soț bun” și că viața lui putea continua la fel dacă nu era prins- antena3.ro

Ce cuprinde declarația pe propria răspundere care trebuie semnată de părinți:

 

  • Copilul nu a prezentat simptome specifice unei afectiuni cu potential infectios (febră, tuse, dureri de cap, dureri de gât, dificultăți de respirație, diaree, vărsături, rinoree, etc).
  • Copilul nu a fost diagnosticat cu COVID-19
  • Copilul nu a venit în contact cu o persoană testată pozitiv pentru această afecțiune.
  • Nu voi aduce copilul în colectivitate dacă prezintă simptome specifice unei afecțiuni cu potențial infecțios (febră, tuse, dureri de cap, dureri de gât, dificultăți de respirație, diaree, vărsături, rinoree, etc).

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si