În ultimele 24 de ore, echipajele de intervenție din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Oltenia” al județului Dolj au luat parte la 51 de astfel de evenimente.

Din numărul total de intervenții, 40 au fost ale paramedicilor SMURD pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave.

Mai multe incendii de vegetație în Dolj

Incendii de vegetație în Dolj. Au ars în total circa 30 hectare de teren

Incendii de vegetație în Dolj. Au ars în total circa 30 hectare de teren

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Larisa de la „Casa Iubirii” și-a făcut iubit! Primele imagini cu bărbatul care i-a furat inima- wowbiz.ro

Cu nouă incendii s-au confruntat pompierii, dintre care cinci incendii de vegetație uscată și o cultură de grâu în localitățiile, Sălcuța- sat Mîrza, Cioroiași, Nedeia, Segarcea, Ciupercenii Vechi, un incendiu la o casă de locuit în localitatea Gogoșița, un incendiu la un tablou electric în municipiul Craiova, str. Dealul Spirei, un incediu la două autoturisme în localitate Sărbătoarea, un incendiu la un utilaj agricol (combină) în localitatea Amărăștii de Jos, o intervenție pentru asanarea unei grenade devensive din muncipiul Craiova, str. Gheorghe Chitu, o misiune pentru deblocarea accesului în locința unei persoane din municipiul Craiova, str. Stoenescu Eustatiu.

Citește și: Odesa, atacată a doua noapte consecutiv de Rusia. Oamenii au fost avertizați să se adăpostească

Avertismentul specialiștilor

Se atrage atenția asupra faptului că folosirea focului deschis pentru igienizarea terenurilor, arderea gunoaielor, a deșeurilor și a altor materiale combustibile pot avea consecințe grave, atât asupra mediului, cât și asupra proprietății sau chiar vieții oamenilor.

În astfel de cazuri, flăcările se pot extinde cu repeziciune pe o suprafață mare, iar în condiții de vânt, incendiile de vegetație uscată sau de deșeuri menajere pot deveni și mai periculoase dacă se manifestă aproape de case sau de locuri cu risc de explozie.

Citește și: Vremea extremă a cuprins întreaga planetă. Avertismentele meteorologilor și riscurile pentru sănătate

Pentru cei care vor să afle mai multe informații sau să se ferească de astfel de fenomente poate consulta portalul fiipregatit.ro sau aplicația DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si