Judecatoarea care a avut o relatie cu fostul sef de la Dinamo, respinsa la examenul de intrare in avocatura! Geanina Terceanu a fost mult sub barem, desi a fost magistrat timp de 17 ani

Geanina Terceanu, judecatoarea condamnata pentru luare mita de la mai multi oameni de fotbal, vrea sa se intoarca in sala de tribunal.

Radu Constantin, vineri 30 iunie 2017 , 20:11

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Geanina Terceanu, in prezent Teodorovici (s-a intors la numele de fata, dupa divortul de sotul ei) a dat examen, in septembrie 2016, pentru intrarea in profesia de avocat. Cu toate ca a lucrat 17 ani ca judecator pe drept penal, Geanina Terceanu a picat cu brio acest examen, acumuland doar 40 de puncte la examenul-grila, baremul minim fiind de 70 de puncte. Ea a luat 12 puncte la „organizarea si exercitarea profesiei de avocat”, 5 puncte la „drept civil”, 7 puncte la „drept procesual civil”, 10 puncte la „drept penal” si 6 puncte la „drept procesual penal”. Un singur candidat a intrunit punctajul minim la examenul organizat de Uniunea Nationala a Barourilor in septembrie 2016 din 67 de candidati.
Geanina Terceanu a fost condamnata, in noiembrie 2016, la 5 ani si 6 luni de inchisoare pentru luare de mita in Dosarul Transferurilor, insa decizia nu este defitiva. La putin timp dupa declansarea anchetei, ea a fost suspendata din profesia de judecator de catre Consiliul Superior al Magistraturii.


Geanina Terceanu ar fi incasat 220.000 euro de la mai multi oameni de fotbal implicati in Dosarul Transferurilor, pentru a le da o solutie favorabila, pe vremea cand aceasta judeca la Tribunalul Bucuresti. In timpul procesului, ea a recunoscut ca a avut o relatie amoroasa cu fostul sef de la Dinamo si a sustinut ca a crezut ca banii respectivi reprezinta un cadou. 

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Te-ar putea interesa si