Ministerul Energiei avertizeaza: Cetatenii ar putea ramane fara apa calda si caldura daca disputele intre RADET si Elcen continua

Ministerul Energiei anunta ca din cauza datoriilor pe care RADET le are la ELCEN, cetatenii ar putea ramane fara apa calda si caldura.

Editor: Alexandra Chiric Author: A.C. joi 23 iunie 2016 , 17:10

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Datoriile RADET au ajuns la 3.6 miliarde de lei, anunta Ministerul Energiei, iar ELCEN a acumulat, la randul ei, datorii totale de 1,74 miliarde lei, din care 822 milioane lei sunt către bugetul de stat, alte 540 milioane lei sunt către furnizorii de combustibili, iar 383 milioane lei sunt creditele de rambursat.

„Această situaţie ar duce la grave probleme în alimentarea cu apă caldă şi căldură a celor 566.000 de apartamente racordate la RADET”, spun oficialii Ministerului Energiei, potrivit news.ro.

Citeste si: Cresc salariile în România! Ce categorie de angajați va primi bani în plus- kanald.ro

Citeste si: „E cadavru viu!” Ionuț este în comă, după ce s-a dus la medic cu o durere de măsea- wowbiz.ro

În plus, blocarea financiară completă a Elcen şi RADET pune în pericol orice proiect de restructurare sau retehnologizare.

Datoria RADET către Elcen a început în anul 1996, când regia de termoficare a încheiat anul fiscal cu o datorie de 8,7 milioane lei. Din acel an şi până în prezent, RADET nu a mai reuşit să îşi achite datoriile către Elcen, acumulând an după an datorii noi li penalităţi de miliarde de lei.

Elcen se află sub autoritatea Ministerului Energiei şi produce şi distribuie energie termică şi energie electrică. Este cel mai mare producător de energie termică din România. Asigură 40% din producţia la nivelul ţării şi 90% din producţia din Bucureşti.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si