Ministrul Sănătății: Valul 4, mai brutal. Posibil să nu fie suficient numărul de paturi ATI

Valul patru al pandemiei de COVID-19 are o tendinţă "mult mai abruptă, mai bruscă, mai brutală" decât celelalte valuri ale pandemiei, spune ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila. El a afirmat că, în aceste condiții, este posibil ca numărul maxim de paturi ATI COVID din valul al treilea, 1.612, să nu fie suficient acum.

Author: Razvan Ilie marți 21 septembrie 2021 , 21:30

În spitalele din România sunt operaționale acum 1.131 de paturi ATI pentru pacienții cu COVID, din care marți erau libere, la nivel național, doar 16.[Sursa foto: Pixabay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Premierul Florin Citu a declarat marți că necesarul de paturi ATI pentru COVID-19 ar putea creşte la 2.000 şi a cerut factorilor responsabili să pregătească un plan, astfel încât să poată asigura locuri la secţiile de terapie intensivă, în cazul în care va fi necesar.

Citeste si: Tratament pentru COVID-19, aprobat de Comisia Europeană

„Nu cred că trebuie să mai spun din nou cât de important este să avem, cât mai rapid, personalul şi secţiile ATI – cât mai multe locuri. Am spus 1.600. La cum evoluează, s-ar putea să avem nevoie de 2.000. Dar faceţi un plan – să poată foarte rapid să crească numărul, dacă este nevoie, de locuri în ATI COVID", le-a transmis prim-ministrul prefecților, în cadrul unei teleconferințe.

Citeste si: Părinții care stau acasă cu copiii care fac ore online primesc 75% din salariu și în acest nou an școlar. Ce condiții trebuie să îndepliniți

Criza la ATI, deja instalată în valul 4

În spitalele din România sunt operaționale acum 1.131 de paturi ATI pentru pacienții cu COVID, din care marți erau libere, la nivel național, doar 16.

"Şi atunci s-ar putea ca numărul acela maxim de paturi ATI pe care l-am atins într-un val anterior- de 1.612, dacă nu mă înşel- să nu fie îndeajuns. Important este ca zilnic să găsim soluţii şi acest număr de paturi ATI să crească", a spus marți, la Antena 3, ministrul Cseke Attila.

Citeste si: Colții valului 4 al pandemiei îi împinge pe români să se vaccineze

Potrivit informațiilor transmise marți după-amiază de Grupul de Comunicare Strategică, în data de 21 septembrie, la nivel național există 1.131 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19. De asemenea, 990 de paturi ATI erau ocupate la nivelul întregii țări.

La nivel național erau libere 16 paturi ATI pentru pacienții bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2, iar în București erau 6 paturi libere, spuneau autoritățile.

În București sunt avizate de DSP 239 de paturi de ATI pentru pacienții cu COVID-19.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si