Monica Pop a sustinut ca partenerul ei de viata, inginer chimist, garanteaza ca dezinfectantii de la Hexi Pharma sunt perfecti! Analizele si declaratiile din dosar au demonstrat ca substantele erau falsificate de mai bine de 6 ani!

Monica Pop a sustinut cu inversunare ca dezinfectantii Hexi Pharma sunt eficienti.

Matei Vaihan, luni 18 decembrie 2017 , 21:30

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Dosarul Hexi Pharma, al dezinfectantilor diluati care au ajuns in spitalele din Romania, a devenit public la Judecatoria Sectorului 5. Pe langa fapul ca a iesit la iveala ca biocidele erau ineficiente, dovezile fiind testele efectuate la laboratoare acreditate, a aparut si marturia lui Mihail Leva, director de productie la firma Hexi Pharma, care a declarat in fata procurorilor ca dezinfectantii contineau mai putina substanta activa decat scria pe eticheta.


In acest context, Catalin Tolontan, cel care a declansat ancheta, a amintit ca, in 2016, mai multi manageri de spitale au luat apararea produselor Hexi Pharma. Printre acestia s-a numarat si Monica Pop, manager al Spitalului de Oftalomologie, care l-a adus in discutie pe sotul ei, Mircea, care este inginer chimist si cercetator stiintific in chimie organica la Academia Romana.

“In timp ce Monica Pop spunea că ”dezinfectantul Hexi este perfect, l-am testat eu”, directorul de producţie al Hexi Pharma recunoştea la Parchetul General că e falsificat!...”Dezinfectantul Hexi este perfect! Soţul meu e chimist şi am făcut o analiză. Exact ce e trecut pe etichetă, aşa e şi în conţinut! Monica Pop, manager al Spitalului de Oftalmologie din Bucureşti, 24 august 2016”, a scris tolo.ro.

Ziaristul a dezvaluit si declaratia data de Leva in fata procurorilor: ”Produsele noastre conţineau mult mai puţină substanţă activă decât scria pe etichetă.

Dar aşa le-am moştenit. Şi înainte de a veni eu în fabrică, produsele sigur nu au fost mai bune”. Tolontan rememoreaza un episod petrecut in vara lui 2016. „Chiar pe 24 august 2016, când Gazeta publica informaţia că angajaţii Hexi Pharma recunosc la Parchet falsificarea, Monica Pop apare la Antena 3. Dana Grecu îşi face treaba, încearcă să asigure condiţiile unui dialog. Pop e de neoprit.Managerul de la Spitalul de Urgenţe Oftalmologice asigură publicul că ”Gazeta minte! Lucrăm de mult cu Hexi Pharma şi n-am avut probleme”, a relatat Tolontan.

"În aceeaşi perioadă când mogulii sănătăţii apărau Hexi, procurorii îl audiază pe Mihail Leva, şeful producţiei din firmă şi încearcă să afle de când dura diluarea dezinfectanţilor. “E mai veche de 6 ani, cât au reconstituit ei?”, a explicat Tolontan.  "Are loc următorul dialog. Procuror: Este posibil ca reţetele dezinfectanţilor fabricaţi cu mai mulţi ani în urmă să fi fost mai bune, adică cu o concentraţie corectă de substanţă activă? Mihail Leva: Produsele sigur nu au fost mai bune.

Da, contrafacerea e mult mai veche.Procurorii îl inculpă pe Mihail Leva. Iar directorul ţine să încheie, spunând următoarele fraze.”O parte din vină o au şi spitalele, întrucât atunci când încercam să îmbunătăţesc reţetele, să pun mai multă substanţă activă, acestea refuzau să mai cumpere întrucât susţineau că miros prea tare”, a incheiat Tolontan.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Mărțișoarele și florile, interzise  în școli anul acesta! Anuntul facut de Ministerul... Mărțișoarele și florile, interzise în școli anul acesta! Anuntul facut de Ministerul Educatiei!
demamici.ro
Naștere de vis într-un spital de stat din Austria. Maria: „M-am simțit ca un musafir... Naștere de vis într-un spital de stat din Austria. Maria: „M-am simțit ca un musafir într-un hotel, nicidecum ca o pacientă” | Demamici.ro
b1.ro
Câți bani a ajuns să câștige Zanni, lunar, din Youtube, de când este concurent la... Câți bani a ajuns să câștige Zanni, lunar, din Youtube, de când este concurent la Survivor România? Suma uriașă pe care o va găsi în conturi
monitorulcj.ro
46,5% dintre studenți, hărțuiți sexual de profesori. Ce propuneri le fac pentru note de... 46,5% dintre studenți, hărțuiți sexual de profesori. Ce propuneri le fac pentru note de trecere?
infoactual.ro
De ce este important să îți asculți simțurile: Stomacul e primul care ne dă de știre! De ce este important să îți asculți simțurile: Stomacul e primul care ne dă de știre!
infoactual.ro
Anasonul cu efecte miraculoase. Descoperiri incredibile ale medicului Ovidiu Bojor Anasonul cu efecte miraculoase. Descoperiri incredibile ale medicului Ovidiu Bojor
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si