Norvegia - atac dur la adresa copiilor: „Sunete asurzitoare, tribale, din partea copiilor la Bucureşti! Ar trebui să fie tribune goale şi linişte completă."

Norvegienii atacă dur prezența copiilor de la meciul România - Norvegia de pe Arena Națională, deși românii au fost impresionați până la lacrimi de puritatea celor aflați în tribuna națională.

G.B., miercuri 16 octombrie 2019 , 20:03

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Norvegia - atac dur la adresa copiilor

Echipa Norvegiei a plecat de la București cu un punct și astfel a ratat calificarea la Euro 2020. Se pare că fotbaliștii erau supărați încă de când au ajuns în România și au aflat că tribunele nu vor fi goale ci pline de copii până în 14 ani. UEFA le-a permis copiilor să vină la partidele de fotbal în care echipa gazdă are terenul suspendat. Astfel, Lars Lagerback şi elevii săi s-au trezit cu aproape 30.000 de oameni în tribune, marţi seară.

Citeste si: Când se dă drumul la căldură. Anunțul RADET București

Presa norvegiană a avut o reacție neașteptată și a publicat un articol despre comportamentul copiilor aflați în tribune.

„Sunete asurzitoare, tribale, din partea copiilor la Bucureşti! Ar trebui să fie tribune goale şi linişte completă."

„Sunete asurzitoare, tribale, din partea copiilor la Bucureşti! Ar trebui să fie tribune goale şi linişte completă. În schimb, Norvegia a fost surprinsă de o atmosferă haotică deja din timpul încălzirii. Puştii şi fetele care au umplut stadionul au acaparat tot sunetul din scaunele lor. Chiar înainte ca echipele să se încălzească şi ca iarba să fie udată, nivelul de zgomot era la fel de mare ca în timpul unei faze dramatice dintr-un meci captivant."

„Lars Lagerback poate să uite de ideea unei comunicări uşoare cu jucătorii săi în meciul din calificări împotriva României. A spus şi el că e un avantaj pentru ei (n.r. - România), decât să joace cu tribunele goale."

Nordicii s-au arătat deranjați de atmosferă, iar secundul naționalei Norvegiei, într-un dialog cu „Dagbladet“, a atacat UEFA pentru „parodia“ de la Bucureşti: „E o glumă a UEFA! Nu înţeleg cum e posibil să laşi atât de mulţi spectatori, şi adulţi, şi copii, la un meci la care trebuia să dai o pedeapsă. Copiii au fost instruiţi să facă zgomot cât mai mult. Li se transmitea de la megafoane ce să scandeze. Totul a devenit o parodie.“

Citeste si: VIDEO | Amenzi uriașe în urma unor controale ANPC la Piața Delfinului

Acesta a mai adăugat: „Au pus copii şi adulţi în tribune. E o sancţiune zero! E o mare glumă. E uimitor că au putut face aşa ceva, că li s-a permis. Asta nu e o pedeapsă. Nu ajută combaterii rasismului. E o bătaie de joc la adresa a ceea ce se întâmplă tot timpul în fotbal. Singurul lucru care ar ajuta, ar fi să suspenzi echipele ţărilor care fac aşa ceva. Să nu le laşi să joace meciuri câţiva ani." arată adevărul.ro.

Citeste si: Ionică din Liceenii moștenește întreaga avere a Tamarei Buciuceanu-Botez

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Clipul zilei pe STIRILEKANALD.RO:
Te-ar putea interesa si