O organizatie solicita demisia ministrului Sanatatii din cauza proiectului Legii vaccinarii " Ne transformam intr-un Barnevernet romanesc: parintii care refuza vaccinarea copiilor pot face inchisoare, iar copiii lor vor fi institutionalizati"

Asociatia Pro Consumatori (APC) cere demisia ministrului Sanatatii, Florin Bodog, dupa ce a fost pus in dezbatere proiectul Legii Vaccinarii, care contine o serie de prevederi extrem de dure pentru parintii care nu vor sa-si imunizeze copiii.

C.L., marți 25 aprilie 2017 , 15:46

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Astfel, conform proiectului, parintii care refuza vaccinarea copiilor pot face inchisoare de la 3 la 7 ani, iar copiii acestora vor fi institutionalizati! "Putem vorbi de un veritabil Barnevernet romanesc" considera reprezentantii APC care precizeaza ca in nicio tata din Uniunea Europeana nu sunt obligatorii 8 vaccinuri.

"Vrem ca pacientii romani sa-si constientizeze drepturile si sa le ceara atunci cand acestea sunt ignorate.

Domnule Ministru, Asociaţia Pro Consumatori va solicita in mod public sa retrageti de pe site-ul Ministerului Sanatatii proiectul de lege privind organizarea si finantarea activitatii de vaccinare a populatiei din Romania, din urmatoarele considerente:

I. In niciun stat membru al Uniunii Europene nu sunt obligatorii 8 vaccinuri, asa cum se intentioneaza a se reglementa prin acest proiect de act normativ.

II. Vaccinul este un medicament, dar poate fi si o arma biologica avand in vedere faptul ca in compozitia acestuia sunt permise a fi introduse bacterii si virusuri vii atenuate, precum si alte substante chimice. Din expunerea de motive nu reiese ca acest proiect de lege trebuie sa primeasca si avizul Consiliului Superior de Aparare a TArii. Totodata, in cuprinsul acestui proiect de lege nu exista inserata nicio dispozitie legală cu privire la obligatia Ministerului Sănătăţii de a realiza analize de laborator asupra unor eşantioane extrase din fiecare lot de vaccinuri achiziţionate pentru a se verifica siguranţa, calitatea şi eficienţa vaccinurilor.
(...)

VI. Administrarea unor vaccinuri (medicamente) este condiţionată de exercitarea unui drept constituţional - dreptul la educaţie! O astfel de dispoziţie legală încalcă Constituţia României şi Carta drepturilor fundamentale a Uniunii Europene, care prevede la articolul 3, intitulat „Dreptul la integritatea persoanei”, ca „Orice persoană are dreptul la respectarea integrităţii sale fizice şi mentale. În domeniile medicinei şi biologiei, trebuie respectate în special: (a) consimţământul liber şi informat al persoanei în cauză, în conformitate cu procedurile prevăzute de lege.”

VII. Dubla incriminare a părinţilor: acuzaţia de rele tratamente aplicate minorului, care se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 7 ani, şi privarea de educaţie pentru copiii acestora dacă nu sunt vaccinati! Această practică se numeşte vânzare condiţionată şi este interzisă prin lege!

(...)
XI. Ca nu cumva să scape vreun copilaş nevaccinat, prin acest proiect de lege aţi prevăzut obligaţia „cetăţenească” de  înştiinţare a comisiei judeţene de vaccinare în legătură cu copiii care nu au fost vaccinaţi pentru multe instituţii ale statului român, cum ar fi: unităţile de învăţământ, autorităţile administraţiei publice locale şi direcţiile generale de asistenţă socială şi protecţia copilului. Cu astfel de dispoziţii legale nu faceţi altceva decât să încurajaţi delaţiunea!

În concluzie, toate instituţiile statului român trebuie să fie angajate în atingerea acestui obiectiv naţional „Niciun copil român nu trebuie să scape nevaccinat!”

Având în vedere campania agresivă pentru vaccinarea obligatorie susţinută de către instituţiile statului român, inclusiv de către Ministerul Sănătăţii, reprezentanţii societăţii civile independente din România au crezut de cuviinţă că trebuie să ia atitudine împotriva acestui demers neconstituţional prin care se doreşte ca un număr de 8 vaccinuri să devină obligatorii.

Noi, părinţii responsabili, nu vrem un Barnevernet românesc, modelul norvegian în care nişte funcţionari semidocţi ştiu cel mai bine ce este potrivit pentru copiii noştri! Acest model nu trebuie să se aplice NICIODATĂ în România!
Statul, prin reprezentanţii săi vremelnici, nu poate să încalce Constituţia României şi să ne impună administrarea unor vaccinuri (medicamente) copiilor noştri sub pretextul prevenirii unor boli demult eradicate, unele dintre ele fiind denumite şi boli ale sărăciei. Dacă statul ne va încălca drepturile constituţionale, atunci noi ca cetăţeni avem dreptul la nesupunere civică!” conf. univ. dr. Costel Stanciu, preşedinte APC.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si