Un cunoscut centru de diagnosticare din Cosenza este cercetat de parchetul din Castrovillari pentru decesul româncei, informează QuiCosneza.it.

Citește și: VIDEO- Care sunt diferențele dintre CT și RMN? Explicațiile specialiștilor

Un scandal mediatic a apărut după ce o femeie de 54 de ani din Cosenza a decedat în urma unui RMN.

Conform sursei citate, s-a deschis o anchetă a poliției, iar cadavrul a fost ridicat pentru autopsie. 

O româncă a murit după ce a făcut un RMN, la o clinică din Italia. Cum a fost posibil?

O româncă a murit după ce a făcut un RMN, la o clinică din Cosenza, Italia

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Larisa de la „Casa Iubirii” și-a făcut iubit! Primele imagini cu bărbatul care i-a furat inima- wowbiz.ro

Presa italiană notează că centrul privat de diagnostic din Cosenza este cercetat pentru decesul femeii de 54 de ani, de naționalitate română care locuia în Corigliano Rossano.

Decesul ar fi survenit la patru-cinci ore dupa ce i s-a efectuat examenul RMN. Parchetul Castrovillari a deschis o anchetă în acest caz. 

Conform presei locale, patru medici ar fi cercetați de parchetul italian din cauza examinării RMN cu substanță de contrast în cazul româncei.

Ce este imagistica RMN

Rezonanța magnetică nucleară (RMN) este o tehnică de imagistică medicală utilizată în radiologie pentru a vizualiza părți ale anatomiei și proceselor fiziologice din interiorul corpului.

Aparatele RMN folosesc câmpuri magnetice puternice, gradienți de câmp magnetic și unde radio pentru a genera imagini ale organelor din corp.

RMN nu implică raze X sau utilizarea radiațiilor ionizante, ceea ce o diferențiază de tomografia computerizată (CT) și tomografia cu emisie de pozitroni (PET).

Scanările CT și RMN fac parte din categoria investigatiilor imagistice de înaltă precizie utilizate în practica medicală curentă pentru diagnosticul unui număr mare de patologii.

Cu ajutorul scannerelor RMN sunt reproduse imagini detaliate din interiorul corpului folosind un camp magnetic, unde radio si un computer.

Ce pacienți nu pot face RMN

Scanarea RMN este o procedură non-invazivă, dar pacientii cu implanturi metalice sau pacienții cu stimulator cardiac sau pacemaker nu pot efectua investigatii RMN.

Investigatia RMN poate dura si de 4-6 ori mai mult decat investigatia CT. Concret, o examinare CT cranio-cerebrala cu substanta de contrast dureaza 3 – 5 minute, iar examinarea tip RMN cranio-cerebral cu contrast dureaza 30 de minute.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si