Focarul a fost confirmat la cel mai mare crescător de porci din judeţul Buzău, care deţine ferme atât în acest judeţ cât şi în Ialomiţa.

Focar de pestă porcină africană, depistat la cea mai mare fermă de porci din Buzău

Conform reprezentanţilor DSVSA Buzău, în judeţul Buzău, sunt active în acest moment 20 de focare de pestă, existând în lucru şi 3 suspiciuni.

Ultimul focar depistat este într-o fermă din Glodeanu Siliştea în care sunt peste 8300 de animale, toate urmând a fi sacrificate.

Astfel, focarul de la Glodeanu Siliştea a fost depistat în urma unui control de rutină efectuat chiar de proprietarul exploataţiei. Acesta a cerut testarea a zece animale, iar când au venit rezultatele s-a descoperit că o parte dintre acestea erau bolnave.

Focar de pestă porcină africană, depistat la cea mai mare fermă de porci din Buzău
Focar de pestă porcină africană, depistat la cea mai mare fermă de porci din Buzău[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Nuntă în cer! Ionela și George, înmormântați împreună în ziua în care aveau să devină soț și soție- wowbiz.ro

Citeste si: Una dintre cele mai calde nopți din toate timpurile în România. Temperatură minimă de 28,9 grade!

În exploataţie sunt peste 8.300 de porci de îngrăşare, cu o greutate de la 40-50 de kg şi până la 110 kilograme.

Însă, același proprietar mai deţine în judeţul Buzău şi alte ferme de animale, care, din cauza focarului depistat recent, vor avea activitatea blocată.

Totodată, proprietarul fermei de porci mai deţine o fermă şi în judeţul Ialomiţa, unde de asemenea a fost depistat focar de PPA.

Citeste si: VIDEO| O fetiță de 7 ani care mergea pe bicicletă a fost spulberată de o mașină și lăsată să moară pe marginea drumului


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si