Peste 10.000 de elevi din Timiș fac şcoala online din cauza frigului din clase

Prefectul judeţului Timiş, Mihai Ritivoiu, a declarat, miercuri, că va solicita companiei locale de termoficare, aflată în insolvenţă, o informare privind motivele pentru care în şcoli continuă să fie frig, în prezent peste 10.000 de elevi fiind nevoiţi să facă şcoala online din cauza temperaturilor scăzute din clase.

Author: Diana Bostan miercuri 09 februarie 2022 , 17:08

timiș

Peste 10.000 de elevi din Timiș fac școala online din cauza frigului din clase.

[Sursa foto: istockphoto]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Elevii din Timișoara îngheață de frig în clase . Primarul

Timișoarei, Dominic Fritz, spune că doar spitalele mai primesc agent termic la o temperatură acceptabilă.

Ce a declarat prefectul județului Timiș cu privire la situația din școli

"Voi solicita Colterm să facă o informare cu privire la motivele pentru care e frig în şcoli şi să dea drumul imediat la căldură în aceste unităţi. Dacă în urmă cu două săptămânii bolnavii stăteau în frig în spitale, iar ca a urmare a presiunii exercitate acolo s-a rezolvat problema, înseamnă că se poate, dacă se vrea", a afirmat Ritivoiu.

Prefectul a inspectat Clinica de Neuropsihiatrie Infantilă din Timişoara, unde problema căldurii a fost rezolvată, după ce timişorenii au dus pături pentru bolnavi.

Ritivoiu a fost contrariat de faptul că un liceu aflat la doar 50 de metri de această clinică avea şi miercuri sălile cu temperaturi mult scăzute faţă de cele la care se poate desfăşura activitatea didactică.

Citeste si: Adolescentă de 14 ani, șantajată de un prieten cu 35.000 de euro, în Constanța

Mai multe școli din Timiș au trecut în online din cauza frigului din clase

"Vreau să ştiu de la Colterm dacă sunt în stare să gestioneze problema. Peste 10.000 de elevi din Timişoara sunt obligaţi să facă şcoală online din cauza frigului din clase. Sunt închise din cauză că nu au căldură 19 unităţi de învăţământ (şase grădiniţe, cinci şcoli gimnaziale şi opt licee), cu un număr total de 10.568 de elevi. Discutăm de unităţi de prestigiu, precum Liceul Economic, Liceul Grigore Moisil, Colegiul Naţional Bănăţean sau Liceul de Arte Plastice. Am convocat astăzi reprezentanţii Inspectoratului Şcolar la o inspecţie pe teren şi cel mai tare m-a şocat că Liceul Economic, aflat la o distanţă de 50 de metri de Clinica de Neuropsihiatrie Infantilă (cea vizitată duminică şi unde acum este cald n.red), stă în frig", a spus prefectul Mihai Ritivoiu.

Citeste si: Scandal într-o școală din Brăila. Un elev de 10 ani și-a bătut mai mulți colegi


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si