Rețeta de primăvară din Maramureș: Poți pune leurdă, ceapă verde și mărar

1 din 3 | Rețeta de primăvară din Maramureș: clătite cu leurdă, ceapă verde și mărar

(Sursa foto: PixaBay)

2 din 3 | Rețeta de primăvară din Maramureș: clătite cu leurdă, ceapă verde și mărar

(Sursa foto: PixaBay)

3 din 3 | Rețeta din Maramureș: clătite cu leurdă, ceapă verde și mărar

(Sursa foto: PixaBay)

Vă prezentăm o rețeta de primăvară din Maramureș: Poți pune leurdă, ceapă verde și mărar

Primăvara aduce nu doar soare și prospețime, ci și ingrediente de sezon care transformă orice masă într-o adevărată sărbătoare a gustului. Printre aceste delicii se numără clătitele cu urdă și verdeață, o rețetă tradițională din Maramureș care valorifică aromele proaspete ale leurdei, cepei verzi și mărarului.

Ingrediente necesare

  • 2 ouă
  • 100-150 g făină
  • 400-500 ml lapte
  • 250 g urdă
  • 1 legătură leurdă
  • 1 legătură mărar
  • Câteva fire de ceapă verde
  • Ulei pentru prăjit
  • 50 g unt
  • Smântână (opțional)

Rețeta de primăvară din Maramureș: clătite cu leurdă, ceapă verde și mărar
(sursa foto: PixaBay)

Citește și: Turiștii, nemulțumiți de un obiectiv turistic din Maramureș: ”Cam neîngrijit, păcat”

Mod de preparare

Se bat ouăle într-un bol și se amestecă cu făina și laptele. Pentru un aluat mai gros, adăugați mai multă făină, iar pentru unul mai subțire, mai mult lapte. Se omogenizează bine până se obține o compoziție fluidă.

Se încinge o tigaie cu puțin ulei și se toarnă câte un polonic de aluat, răspândindu-l uniform.

No ad for you
Se prăjesc clătitele pe ambele părți până devin aurii.

Verdeața (leurda, mărarul și ceapa verde) se spală bine și se toacă mărunt. Se amestecă cu urda, untul și puțină sare. Pentru un plus de cremozitate, se poate adăuga și smântână.

Se întind clătitele pe un platou, se adaugă compoziția de urdă și verdeață, apoi se rulează sau se împachetează.

Se pot servi imediat, simple sau cu smântână deasupra.

Rețeta din Maramureș: clătite cu leurdă, ceapă verde și mărar
(sursa foto: PixaBay)

Citește și: Cum se face piureul în Maramureș: Ingredientul secret care dă un gust delicios. Rețeta tradițională

Secretul gospodinelor din Maramureș

O variantă populară în Maramureș este adăugarea verdeții direct în aluat pentru un plus de savoare.

De asemenea, o parte din lapte poate fi înlocuită cu apă minerală sau sifon, pentru clătite mai pufoase.


Autor

Este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, din cadrul Universității București, şi deţine o experienţă de 14 ani în cadrul presei din România.

Şi-a început cariera în presa scrisă, iar ulterior a făcut tranziţia către mediul online, în special pe segmentul SEO.

În prezent, ocupă poziţia de SEO Specialist pentru stirilekanald.ro şi radioimpuls.ro, din cadrul trustului Dogan Media.

Este pasionată de lectură, schi, drumeţii montane, de pictură şi de tot ce înseamnă tehnologie.

Îți Recomandăm Și...
Parteneri