Zacusca cu vinete se numără printre cele mai gustoase preparate. Este ușor de pregătit și are un gust formidabil. Iată cum se prepară, pas cu pas!
Rețetă zacuscă. Întâi de toate, se coc bine toate legumele și se curăță de coajă și de semințe. Pentru că se folosește o cantitate mare de ceapă, toacă toată ceapa din timp și las-o să se scurgă într-o sită. Condimentele se adaugă la final.
Ingrediente: Reţetă zacuscă cu 5 kg. de vinete
- 5 kg vinete;
- 500 g gogoșari;
- 500 g ceapă;
- un litru suc de roșii;
- 350 ml ulei; o lingură zahăr;
- sare; piper;
- foi de dafin.
Citeste si: Vinete umplute cu carne tocată: Iată reţeta specială a verii!
Reţetă zacuscă cu 5 kg. de vinete: mod de preparare
Începe prin a pune jumătate din cantitatea de vinete la copt cu jumătate din cantitatea de gogoșari. Restul legumelor se taie cubulețe, ca și ceapa.
După care, se curăță vinetele și gogoșarii de pielița arsă și și se toacă mărunt ori se mixează. Totul se pune la călit în ulei ceapa tăiată cubulețe, când a devenit sticloasă se pun cubulețele de vinete și de gogoșari crude.
Se lasă 15 minute să se călească.Citeste si: Zacuscă de vinete cu ciuperci şi ardei copt: Reţeta delicioasă
Mai apoi, se adaugă apoi vinetele și gogoșarii copți, se lasă 10 minute, se toarnă sucul de roșii apoi se adaugă zahărul, sarea, piperul și foile de dafin. Se lasă la fiert circa 40 de minute, amestecând, până ce este bine scăzută.
Citeste si: Reţetă de fasole verde cu usturoi: Greşeala pe care trebuie să o eviţi
Este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, specializarea Jurnalism și a urmat cursurile unui masterat în Resurse Umane.
A fost atrasă din timpul liceului de domeniul jurnalistic, motiv pentru care încă de pe băncile facultății a trecut prin redacțiile unor publicații și posturi de televiziune.
Și-a început cariera în presă în anul 2021 ca redactor pentru site-ul stirilekanald.ro, unde se află și astăzi și unde pune în practică pasiunea pentru jurnalism.