Prinţul Paul al României este condamnat definitiv la trei ani și 4 luni de închisoare cu executare în dosarul retrocedării ilegale a Fermei regale de la Băneasa.

Citește și: VIDEO: Fost ministru în Guvernul Dăncilă, condamnat la 3 ani și jumătate de închisoare cu executare. Ce mită ar fi primit Sorina Pintea în spitalul pe care îl conducea

După ce justiția din Franța a refuzat extrădarea prințului, din cauza unui viciu de procedură, autoritățile din România ar putea să aibă mai mult succes acum, după ce prințul a fost localizat într-o

stațiune din Malta.

Identificarea s-a făcut în urma cooperării dintre poliția română și cea malteză, au declarat surse oficiale, potrivit News.ro. 

Prințul Paul de România, greu de adus în țară

Paul Philipe Al Romaniei a făcut obiectul unui mandat european de arestare emis la 18 decembrie 2020, la o zi după ce a fost condamnat definitiv în România la trei ani şi patru luni închisoare cu executare în dosarul retrocedării ilegale a Fermei regale de la Băneasa.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Îngropat de viu, un bărbat a fost salvat ca prin minune după 4 zile de stat sub pământ- wowbiz.ro

În acest caz, 18 persoane au fost condamnate, printre care oamenii de afaceri israelieni Tal Silberstein şi Beny Steinmetz, iar prejudiciul adus statului a fost estimat de procurori la 145 de milioane de euro.

Paul de Romania a fost arestat provizoriu la data de 27 iunie 2022, în Franţa, în vederea executării mandatului european de arestare emis de către autorităţile judiciare române.

Ulterior, prințul a fost eliberat de justiția franceză.

Instanţa din Franţa a respins definitiv predarea acestuia către autorităţile din ţara noastră, invocând compunerea nelegală a completului de judecată din România

Cine este prințul Paul de România

Tatăl său, Carol Mircea Grigore, născut în 1920 în România, a fost considerat fiul nelegitim al lui Carol al II-lea, rege al României din 1930 până la abdicarea sa în 1940 în favoarea fiului său mai mic, Mihai I.

În 1947, familia regală a fost expulzată din România de către comunişti, iar proprietăţile sale au fost confiscate. Paul Philippe, cu cetăţenie franceză, britanică şi română, nu a fost niciodată recunoscut ca membru al familiei regale de către unchiul său Mihai, ultimul rege al României, care a murit în 2017.

Știre în curs de actualizare


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si