Toata lumea spune ca nu e buna carnea de porc, dar lucrurile stau cu totul altfel. Asta e adevarul nespus despre carnea rosie

Carnea de porc, dupa ce ii va fi eliminata grasimea si data la o parte, este bogata in nutrienti si este foarte benefica sanatatii noastre. Anumite parti ale carnii de porc, cum ar fi fileul de porc, cotletul si muchiul de porc sunt mult mai sanatoase decat carnea de pui. Totusi, preparatele ca sunca/bacon-ul si grasimile din carnea de porc contribuie la cresterea nivelului colesterolului rau din organism, la blocarea arterelor si, consumate regulat, ne pun in pericol sanatatea.

Author: A.L. joi 23 martie 2017 , 15:33

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Atunci cand grasimea este data la o parte, carnea de porc ramane numai cu grasimi mono si polinesaturate, ceea ce o face excelenta in dieta celor cu colesterol marit sau celor care au probleme cu inima. Carnea de porc este bogata in fosfor, seleniu, sodiu, zinc, potasiu si cupru, potrivit andreilaslau.ro.

In plus, contine si doua minerale foarte importante, fier si magneziu, dar si calciu si mangan. Carnea de porc are in continutul sau vitmina B6, B12, tiamina, niacina, riboflavina si acid pantotenic. Ca si numar de calorii, carnea de porc aduce 458 kcal/100 gr.

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si