Vești proaste pentru timișoreni. Vor rămâne fără căldură: „ Soluţia ar fi să se elibereze o sumă din fondul de rezervă al Guvernului”

Caloriferele timișorenilor se vor răci după ce E.On a anunţat că întrerupe furnizarea de gaze naturale către societatea de termoficare Colterm.

Author: Diana Bostan luni 25 octombrie 2021 , 14:51

Căldură Timișoara

Timișoara rămâne fără căldură

[Sursa foto: istockphoto]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Anunțul a fost făcut de viceprimarul municipiului Timişoara, Ruben Laţcău (USR), și este valabil pentru timișorenii branşaţi la reţeaua de termoficare a municipiului, după ce compania E.On a anunţat că va opri furnizarea de gaze naturale

către Colterm. 

Singura soluție este ca Guvernul să aloce bani

”Astăzi (luni- n.r.) E.On va sista furnizarea gazului. Posibilităţile Primăriei sunt limitate, toţi furnizorii cer plata în avans şi atunci suntem obligaţi să găsim cea mai bună variantă. O să căutăm o soluţie. Chiar dacă furnizarea se va opri, la fel cum a durat câteva zile să se încălzească, tot aşa va dura câteva zile şi până când reţeaua se va răci. Nu suntem singurii în situaţia aceasta, am vorbit şi cu cei de la Arad (Primăria Arad- n.r.), şi va fi nevoie de o decizie guvernamentală pentru toată ţara, indiferent cât se luptă primăria, nu va putea susţine financiar costurile pentru toată iarna”, a declarat, pentru News.ro,

Ruben Latcau, viceprimarul Timişoarei.

Citeste si: Premierul interimar Florin Cîțu, le-a cerut prefecților să se pregătească pentru sezonul rece

Fără un Guvern legitim, timișorenii riscă să rămână fără căldură

”Am avut şi ieri seară o discuţie cu ministrul Energiei, Virgil Popescu, am analizat toate posibilităţile pe care le-ar putea avea Guvernul. Până la urmă, singura palpabilă şi care depinde de noi, de autorităţi, ar fi să se elibereze o sumă din fondul de rezervă al Guvernului cu care să se achite anumite plăti, astfel încât Coltermul să fie din nou credibil în faţa furnizorilor de gaz”, a declarat Ovidiu Drăgănescu pentru News.ro.

Citeste si: VIDEO| În prag de iarnă, sute de familii dintr-o comună din Buzau s-au trezit fără căldură


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si