Trebuie sa ai mare grija atunci cand cumperi oua de la piata sau supermarket pentru a evita riscurile de imbolnavire.

Majoritatea oualor care se gasesc in comert provind de la gaini care nu sunt crescute intr-un mediu propice si care sunt hranite cu tot felul de chimicale, iar aceste lucruri se transfera direct in ou si, mai apoi, in organismul nostru.

Pentru a fi convins ca ai cumparat un ou de calitate trebuie sa verifici densitatea si grosmiea cojii.

Daca apesi putin mai tare pe coaja si aceasta se crapa, atunci indicat este sa nu cumperi marfa. Gaina, cu cat consuma mai sanatos, cu atat coaja oului facut de ea este mult mai tare.

Culoarea galbenusului iti poate spune multe despre calitatea oului. Cu cat aceasta este mai spre galben inchis, cu atat oul este mai sanatos. Daca galbenusul este gros si perfect rotund atunci ai certitudinea ca oul respectiv provine de la o gaina hranita sanatos si acest tip de ou este mult mai bogat in nutrienti.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: UPDATE. Incendiu uriaș în Maramureș. Preşedintele Consiliului Județean: Focarele fumegânde sunt aproape de lichidare- antena3.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si