Legea- insa- nu pare sa tina cont de sanatate, de vreme ce pragurile admise nu au mai fost modificate de peste un deceniu. Am dus la analize cateva produse, iar rezultatele sunt ingrijoratoare, spun medicii.

Cele mai multe specii de pesti si fructe de mare aduse congelate din import contin urme de metale grele: plumb, cadmiu, mercur, arseniu ori aluminiu.

Sunt toxine extrem de nocive care- o data ce ajung in organism- raman acolo si- in timp- ne otravesc putin cate putin.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Patrick, atac dur la adresa lui Giuly: "Aruncă bomba și după fuge, normal că iau foc". Robert nu a mai suportat și a intervenit- wowbiz.ro

Am cumparat din cateva magazine alese la intamplare file de file de pangasius, inele de calamar si midii- pe care le-am dus pentru analize intr-un laborator al Institutului de Igiena si Sanatate Publica Veterinara.

Dupa doua saptamani a venit si verdictul. Pentru calamar, la cadmiu, valoare obținută e de 0,03 mg/ kg, limita maxima fiind de 1,0, iar pentru plumb, valaorea a fost nedetectabila. Pentru midii, la cadmiu s a gasit valaorea de 0 ,14 mg/kg.

Si la pangasius, analizele arata urme de mercur. Ce-i drept- toate cantitatile sunt incadrate in limita admisa de lege- doar ca vorbim de o lege veche de 13 ani- care nu tine cont de faptul ca astfel de metale grele- raman in organism vreme de 15-20 de ani. Iar consumul des de peste si fructe de mare contaminate nu e altceva decat o bomba pentru sanatate- spun medicii.

Georgian Sandu, specialist nutritie: Nu exista o boala cauzata de aceste metale, dar influenteaza dramatic altele. Cum ar fi cancerul, blolile cronariene, atacurile cerebrela. Tot acest amalgam de toxine contribuie la un proces de degenerare al organismului.

Un roman consuma anual peste 6 kg de peste si fructe de mare. Un calcul simplu, in cazul midiilor testate, ne arata ca-n 10 ani un putem acumula in organism aproape 9 grame de cadmiu. Cantitatea de metale grele depinde in mare parte de origniea fructelor de mare si a pestelui.Tot ce e adus
din afara Europei provine din oceane poluate.

Doar in primele trei luni din 2019, Romania a importat peste 1200 de tone de fructe de mare, toate din afara spatiului european.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si