Ziua pompierilor 2023 . Anual, pe data de 13 septembrie este sărbătorită Ziua Pompierilor. Această zi ne reamintește de un eveniment foarte important din istoria României, și anume lupta de pe Dealul Spirii. Aceasta a fost purtată de pompierii din București și condusă de căptianul Pavel Zăgănescu, împotriva numeroasei oștiri otomane, care a venit să înfrângă prin forța armelor, mișcarea revoluționară din anul 1848.

Ziua pompierilor 2023. Pe ce dată are loc? Programul activităților și ceremoniilor din țară!

Ziua pompierilor 2023. Pe ce dată are loc? Programul activităților și ceremoniilor din țară!

De asemenea, în această zi se organizează diferite evenimente și ceremonii, în orașele mari din țară. Pentru data de 13 septembrie 2023, doar unele unități de pompieri au anunțat programul evenimentelor. 

Ziua Pompierilor 2023- București-Ilfov

Anual, pe data de 13 septembrie, ISU București-Ilfov organizează ceremonialul militar și religios, pentru comemorarea pompierilor care au căzut la datorie, în scopul apărării Bucureștiului, în cadrul luptei din Dealul Spirii.

În această zi, activitățile debutează la ora 08:30, la Monumentul Eroilor Pompieri. Acolo se vor depune coroane de flori, iar cadrele instituției vor defila.

Totodată, în intervalul orar 09:00-20:00 se va organiza Ziua Porților Deschise, în subunitățile operative ale ISU București-Ilfov.

Ziua Pompierilor 2023-Sibiu

În Sibiu, în această zi se vor organiza o expoziție tehnică și o ceremonie militară, începând cu ora 11:00, în Piața Mare din Sibiu.

Mai mult decât atât, Ziua Porților Deschise se va desfășura la Subunitățile ISU Sibiu.

Ziua Pompierilor 2023-Iași

În Iași, în perioada 11-13 septembrie 2023, între orele 10:00-18:00 se va organiza „Ziua Porţilor Deschise”, în subunităţile Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Iaşi. 

Citeste si: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei- catena.ro

Citeste si: Larisa de la „Casa Iubirii” și-a făcut iubit! Primele imagini cu bărbatul care i-a furat inima- wowbiz.ro

Citește și: Un pompier rănit în urma exploziilor de la Crevedia, regretă că nu și-a putut salva colegul: ”Voiam de fapt la Bruxelles, pentru colegul meu, să mă vadă, contează mult”

De asemenea, pe data de 13 septembrie va avea loc ceremonia de depunere a coroanelor de flori la mormintele eroilor pompieri, de la ora 9:00 (Cimitirul Eternitatea Iaşi, Cimitirul Târgu Frumos şi Cimitirul din satul Sticlăria – comuna Scobinţ).

Mai mult decât atât, în zilele de 13-14 septembrie, începând cu ora 10:00, va fi desfășurată o expoziție cu prezentarea tehnicii de intervenție din dotare pe esplanada Complexului Palas. 

Ziua Pompierilor 2023-Alba Iulia

Ziua Porților Deschise se va organiza pe 13 septembrie, în toate subunitățile din Alba Iulia, activitate în care pot participa cei interesați, la prezentarea tehnicii și a mijloacelor de intervenție specifice.

Programul de desfășurare a activităților este următorul:

  • ora 10:00: Ateliere interactive, expoziție cu tehnică, activități de informare preventivă
  • ora 12:00: Ceremonial Militar, prezentarea ordinelor şi mesajelor primite cu ocazia „Zilei Pompierilor din România”, avansări în grad.

Ziua Pompierilor 2023-Timiș

Pe 13 septembrie, de la ora 10:00, la Catedrala Mitropolitană din Timișoara va avea loc slujba religioasă cu ocazia Sfântului Ierarh Iosih cel Nou de la Partoș- patronul spiritual al pompierilor din România.

De asemenea, va avea loc și Sfințirea Drapelului de Luptă al Unității.

Ziua pompierilor 2023. Pe ce dată are loc? Programul activităților și ceremoniilor din țară!

Ziua pompierilor 2023. Pe ce dată are loc? Programul activităților și ceremoniilor din țară!

Citeste si: Patrick crede că Roberta nu îl place pe Sebastian! Ce spune concurenta despre această situație: „Eu nu stau cu nimeni niciodată doar de dragul de a sta într-o relație.”- kfetele.ro

Citeste si: Cine este celebrul artist care s-a iubit cu femeia căreia i-a cântat la nuntă?! Cântăreţul scoate la iveală detalii neașteptate- radioimpuls.ro

Mai mult decât atât, începând cu ora 13:30, pompierii militari din Timiș, alături de pompierii voluntari, vor fi prezenți în cadrul manifestărilor organizate în Cărpiniș.

Ziua Pompierilor 2023-Bihor

Pe data de 13 septembrie, ISU Bihor organizează activități cu prilejul sărbătoririi ,,Ziua Pompierilor''. De asemenea, la sediile  

ISU Bihor se vor organiza miercuri, 13.09.2023, diferite activităţi pentru a sărbători Ziua Pompierilor. La sediile a 10 subunități din județ (Detașamentul de Pompieri Salonta, Secția de Pomperi Beiuș, Stația de Pompieri Ștei, Garda de Intervenție Tinca, Detașamentul de Pompieri Marghita, Stațiile de Pompieri Valea lui Mihai și Săcueni, Garda de Intervenție Sălard, Stația de Pompieri Aleșd și Garda de Intervenție 1 Mai) se va organiza „Ziua Porților Deschise”, în intervalul orar 10.00 -16.00, potrivit Wowbiz.ro

Mai mult decât atât, se vor organiza activități la Cetatea Oradea:

  • 11:00 – 18:00- Prezentarea tehnicii de intervenţie, a echipamentelor şi accesoriilor din dotare;
  • 11:00 – 18:00- Activităţi pentru copii: acţionarea asupra unor focare la macheta căsuță cu refularea apei prin pistol de înaltă presiune în 10 secunde; doborârea popicelor cu jetul de apă; colorarea fișelor din domeniul situațiilor de urgență, poze la Panoul Pompierilor.
  • 11:00 – 18:00- Atelier de prezentare a noţiunilor de prim-ajutor;
  • 11:00 – 18:00- Consolidarea cunoștințelor de prevenire a situaţiilor de urgenţă şi a regulilor de comportament în cazul producerii unor situaţii de urgență, prin sesiuni interactive la punctul de informare preventivă;
  • 11:30- Exerciţiu demonstrativ de descarcerare şi acordare a primului ajutor calificat în cazul producerii unui accident rutier;
  • 12:30- Exerciţiu demonstrativ de stingere a unui incendiu;
  • 13:30- Exerciţiu demonstrativ de utilizare a echipamentelor din dotarea autospecialei de primă intervenție pentru lucrul cu apă la înaltă presiune și hidroperforare;
  • 14:30- Exerciţiu demonstrativ de stingere a unui incendiu;
  • 15:30- Exerciţiu demonstrativ de utilizare a echipamentelor din dotarea autospecialei de primă intervenție pentru lucrul cu apă la înaltă presiune și hidroperforare;
  • 16:30- Exerciţiu demonstrativ de stingere a unui incendiu.

Citește și: Un pompier, înger păzitor pentru un copil de 10 ani rănit într-un accident: ”Mi-a promis că mă va vizita la spital. Nu am cuvinte să-i mulțumesc”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si