Într-adevăr, decizia accesării unui împrumut nu e tocmai ușor de luat, însă, dacă ești atent la câteva aspecte importante, poți alege un credit rentabil, care nu se va transforma într-o povară.

Găsește cele mai mici costuri şi cea mai bună dobândă

Prima intenţie este aceea de a căuta un credit de nevoi personale la banca la care eşti deja client. Foarte bine! Nu e deloc greşit să analizezi condiţiile de creditare.

Însă, chiar dacă simularea împrumutului ţi-a oferit o imagine atractivă, iar nivelul ratei lunare ţi-a surâs, nu trebuie să te opreşti aici. Băncile şi IFN-urile se întrec în zeci de oferte, iar, în unele cazuri, diferenţele sunt uriaşe, tocmai de aceea este bine să verifici mai multe produse financiare.

Citeste si: Organizarea bugetului personal, cea mai bună metodă de a te proteja în cazul unei crize economice

Este normal să fii atent la nivelul dobânzii. Cu cât este mai mică, cu atât este mai bine. Doar că acesta nu este singurul aspect care îţi influenţează costul total al împrumutului, pe care ţi-l doreşti cât mai modest, aşa cum este şi normal. Acordă o atenţie sporită şi nivelului DAE (Dobânda Anuală Efectivă), care ar trebui să fie cât mai redus. Un proces de creditare transparent îţi oferă, din start, acces la toate costurile adiţionale ale unui împrumut.

Este vorba despre comisioanele bancare pe care le vei suporta fie la începutul procesului de creditare, fie pe parcurs. De exemplu, comisionul pentru analiza dosarului poate fi, în funcţie de bancă, între 0 şi 250 de lei. Mai apoi, ţine cont şi de nivelul comisioanelor de administrare a creditului, de rambursare anticipată sau de penalizare, pentru a putea alege un împrumut cu o dobândă atractivă şi cu taxe cât mai mici.

Evită riscul valutar

Riscul valutar îşi va face simţite efectele dacă vei alege un împrumut de nevoi personale în euro, bazându-te pe veniturile încasate în lei. Astfel, rişti să ajungi, din cauza fluctuaţiilor valutare, în situaţia de a plăti cu vârf şi îndesat pentru un împrumut care ţi s-a părut iniţial rentabil, în special datorită dobânzilor mult mai mici decât cele pentru creditele în lei. Un credit în euro se poate transforma rapid într-unul neperformant, din cauza unei eventuale deprecieri a monedei naţionale. Tocmai de aceea, este indicat să te împrumuţi în moneda în care obţii şi veniturile.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Mama lui Gabriel Vasiliu rupe tăcerea, după ce nora ei a fost ucisă în Olanda! Femeia face primele dezvăluiri despre crima halucinantă. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu Ana-Maria- wowbiz.ro

Citeste si: A murit „cel mai monstruos culturist din lume”. Sportivul mânca de 7 ori pe zi, peste 16.000 de calorii- antena3.ro

Citeste si: Soluția financiară potrivită pentru dezvoltarea afacerii tale

Nu te „arunca” spre un împrumut pe care nu ţi-l permiţi

Când alegi suma pe care vrei să o împrumuţi, ţine cont şi de o posibilă evoluţie a veniturilor tale până la ultima data scadentă, indiferent dacă ai încheiat contractul de credit pe un an sau 5. Important este să nu ajungi în situaţia accesării unui împrumut pe care, după câteva luni, să nu îţi permiţi să îl mai achiţi.

Ca măsură de prevenţie, în cazul în care alegi un împrumut pe o perioadă de 5 ani, fără asigurare pentru situaţii neprevăzute, poţi ţine cont de faptul că rata nu ar trebui să depăşească în jur de 10% din bugetul tău lunar.

Băncile reduc dobânzile frecvent

Un alt aspect pe care ar trebui să îl iei în calcul este acela că, deseori, dobânzile la creditele de nevoi personale mai intră la „apă”, în cadrul unor campaniilor desfăşurate de bănci. Pe lângă respectivele oferte, mai există şi anumite modalităţi prin care îţi poţi reduce dobânda. De exemplu, poţi beneficia de un nivel mai bun dacă alegi să îţi încasezi salariul la respectiva bancă sau dacă optezi pentru pachetul de asigurări pus la dispoziţie.

Printre beneficiile de care mai poţi profita, în funcţie de banca aleasă pentru creditare, se mai numără reducerea dobânzii dacă aplici online pentru creditul de nevoi personale, perioada de graţie care ar putea ajunge şi până la 180 de zile şi flexibilitatea la scadenţă, permiţându-ţi alegerea unei date apropiate zilei salariului.

Citeste si: Zeci de persoane au cumpărat mașini în leasing cu acte de venit falsificate. Percheziții de amploare făcute de polițiști

Compară ofertele de creditare cu Sortter

Există o metodă eficientă, care te scapă de efortul de a căuta singur ofertele de creditare puse la dispoziţie de bănci şi IFN-uri. Poţi apela gratuit la ajutorul platformei de comparare Sortter, care îţi va prezenta, numaidecât, o serie de informaţii importante despre soluţii financiare avantajoase pentru tine.

Citeste si: VIDEO Gheorghe Turda vorbește despre folclorul din zilele noastre. „Sunt singurul artist în materie de muzică populară și clasică având grad de general în rezervă.”- kfetele.ro

Citeste si: Calendar creștin ortodox 14 SEPTEMBRIE 2024. Creștinii prăznuiesc Înălțarea Sfintei Cruci. Ce este inerzis să faci cu desăvârșire în această zi- radioimpuls.ro

Citeste si:- antena3.ro

În funcţie de suma de care ai nevoie şi de perioada în care îţi doreşti să închei contractul de creditare, platforma Sortter îţi oferă acces la informaţii financiare despre creditele care respectă cerinţele tale. Astfel, vei şti instant care sunt dobânzile, DAE, comisioanele, dar şi condiţiile de eligibilitate, precum şi actele necesare accesării împrumutului. Ţinând cont de acestea, vei putea observa rapid avantajele şi dezavantajele fiecărui împrumut şi, după ce le vei compara, vei putea opta pentru cel mai rentabil credit pentru nevoile tale. În plus, poţi utiliza, tot gratuit, şi calculatorul pentru credite, pe care îl ai la dispoziţie pe platforma Sortter. Cu ajutorul acestuia, vei afla încă de la bun început costul real al fiecărui credit.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si