Doctorul Horia Cioflan, în vârstă de 56 de ani, medic primar obstetrică-ginecologie, doctor în științe medicale, s-a stins din viață în urmă cu două zile.

Citește și: VIDEO- A murit la maratonul Unirii, de la Focșani. Bărbatul s-a prăbușit la pământ la scurt timp după ce a început traseul

Reputatul medic Horia Cioflan era originar din județul Gorj, fiind născut în comuna gorjeană Padeș.

" Horia Cioflan a fost unul dintre cei mai buni medici ai României, care a salvat sute de mii de pacienţi din situaţii extrem de grave", a scris pe Facebook primarul localității sale natale.

Horia Cioflan ar fi murit din cauza unor probleme cardiace, informează presa gorjeană.

A murit "doctorul cu mâini de aur"

Comunitatea medicală din România este în doliu după pierderea doctorului Horia Cioflan, medic primar obstetrică-ginecologie, doctor în științe medicale, cu competențe în chirurgie robotică, chirurgie oncologică ginecologică, chirurgie laparoscopică și histeroscopică la un cunoscut spital din București.

„Vestea tristă primită în acest început de an a fost trecerea la cele veșnice a domnului doctor HORIA CIOFLAN. A fost unul dintre cei mai buni medici ai României, care a salvat sute de mii de pacienţi din situaţii extrem de grave.

Domnul doctor Horia a răspuns tot timpul la solicitarea noastră, mereu dispus să ne ajute de câte ori sunam de aici, din Cloșani pentru cineva, pentru un apropiat, pentru o rudă, auzeam o voce caldă: «Da dragă, să vină mâine la mine, nicio problemă».

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Patrick, atac dur la adresa lui Giuly: "Aruncă bomba și după fuge, normal că iau foc". Robert nu a mai suportat și a intervenit- wowbiz.ro

Avea o disponibilitate fantastică pentru consăteni și nu numai. A fost un om foarte bun, care iubea oamenii și natura, plin de viață, bun la suflet și veșnic vesel.

Așa o să mi-l amintesc mereu pe doctorul Horia Cioflan.

Dumnezeu să-l odihnească!“, a transmis pe pagina sa de socializare fostul primar al comunei Padeș, Antonie Serafim, citat de Gorj Express.

Doliu uriaș în medicina românească

Mesajele de condoleanțe au curs în ultimele zile pe rețelele de socializare:

"Un doctor, dar mai presus de toate, un OM excepțional a plecat către stele… pentru că el însuși era una. Modest, umil, cu o pozitivitate molipsitoare și cu un suflet plin de bunătate, CIOFLAN E. EMIL HORIA a fost și va rămâne pentru noi un înger.
Doctorul CIOFLAN E. EMIL HORIA a făcut miracole cu pacienții cărora nu le mai dădea nimeni nici-o speranță. Odihnă usoară în împărația cerurilor! Nu vă vom uita niciodată!”

Plecarea sa prematură lasă un gol imens în comunitatea medicală. Amintirea sa va rămâne vie în inimile celor pe care i-a tratat și îngrijit cu pasiune și devotament. 

A murit și mama medicului, chiar în ziua înmormântării sale

Mama medicului, Ștefania Cioflan, doctor pediatru la rândul ei, nu a rezistat durerii pierderii fiului și a decedat chiar în ziua înmormânării lui. Informația a fost furnizată de jurnalista MApN, Iuliana Niță.

"Cum să înțelegi că mama lui, dna Dr pediatru Stefania Cioflan, a murit în ziua în care îi era înmormantat băiatul???!!! Nu a putut duce durerea, era de o blandete ieșita din comun, "a spus de la primul infarct să i se ia inima din piept pentru băiatul ei, oricum ea

va muri, dacă el moare" MAMĂ", a scris jurnalista pe Facebook.

"Azi l-am înmormantat pe Horia...vineri o vom duce pe ultimul drum pe mama lui....vor fi toți trei într-un loc....fiul între mama și tata..poate Dumnezeu vrea să facă spital în Cer, poate El chiar are nevoie de ei", a adăugat 

Cine era medicul Horia Cioflan- un CV impresionant

Comunitatea medicală a transmis CV-ul impresionant al medicului de renume internațional Dr. CIOFLAN E. EMIL HORIA la București. 

Citeste si: Culiță Sterp a apelat de urgență la mama Geta! Cu ce bunătăți s-a dus femeia la fiul său: „Mamă, adu-mi ceva de mâncare că nu mai pot de foame și n-am timp să mă mai duc să mănânc.”- kfetele.ro

Citeste si: De ce s-a prăbușit, de fapt, elicopterul în care se afla președintele Iranului- radioimpuls.ro

Activitate profesională universitară: Activa la Catedra de Obstetrică-Ginecologie, UMF Carol Davila, Bucureşti Doctor în Ştiinţe Medicale. Activitate profesională medicală: Medic primar obstetrică-ginecologie,

Competenta în: chirurgia endoscopică ginecologică şi chirurgia minim-invazivă pelvină pentru restabilirea fertilităţii la femeie, histeroscopie, chirurgie laparoscopica ginecologica, tratamentul infertilităţii, reproducere umană asistata, fertilizare in vitro, medicina materno-fetală, ecografie obstetricală şi ginecologică si colposcopie. Efectua intervenţii laparoscopice şi histeroscopice pentru toate afecţiunile ginecologice, inclusiv pentru tratamentul endometriozei severe şi al infertilităţii.

Stagii de perfectionare: Diploma europeana în chirurgie endoscopică ginecologica la Univeristatea din Clermont Ferrand, Franţa.

A primit numeroase premii obţinute în centre de pregătire de valoare atât din ţara cât și din străinătate.

Co-autor al două cărţi de specialitate şi a 20 articole de specialitate publicate în ţară şi străinătate. Alte activitati ca membru activ în: Societatea Română de Obstetrică şi Ginecologie Societatea Română de Ecografie Obstetricală şi Ginecologică Societatea Română de Chirurgie Minim Invazivă Ginecologică Societatea Americană de Chirurgie Laparoscopică Membru în comisiile de acordare a competenţelor în chirurgia laparoscopică în ginecologie şi histeroscopie.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si