Aleksei Navalnîi, transferat de la închisoarea din Moscova într-un loc necunoscut

Opozantul politic rus Aleksei Navalnîi a fost transferat joi de la închisoarea din Moscova în care era încarcerat după ce a fost arestat la întoarcerea în Rusia din Germania, la 17 ianuarie, către o destinaţie necunoscută, anunţă echipa sa, relatează AFP.

Author: Andreea Bolocan joi 25 februarie 2021 , 20:33

Aleksei Navalnîi a fost mutat din inchisoare rusia opozantul rus
Aleksei Navalnîi
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Una dintre avocatele lui Aleksei crede că a fost transferat la o colonie penitenciară în care va sta doi ani și jumătate.

”Nu au spus nimănui unde a fost transferat”, declară una dintre avocatele sale, Olga Mihailova, care sugerează că ar fi putut fi transferat către o colonie penitenciară, unde să-şi ispăşească pedeapsa la doi ani şi jumătate de închisoare.

Justiţia rusă a confirmat săptămâna trecută sentinţa pronunţată împotriva opozantului, în vârstă de 44 de ani, într-un caz de fraudă din 2014, pe care atât Navalnîi, cât şi numeroase capitale occidentale şi ONG-uri o denunţă drept politică.

Nici măcar familia lui Navalnîi nu știe unde a fost transferat

Un colaborator apropiat al lui Aleksei Navalnîi, Leonid Volkov, a anunţat pe Twitter că familia opozantului nu a fost nici ea informată cu privire la locul în care se află acesta.

”Amintesc încă o dată că, în virtutea unei hotărâri cu caracter constrângător a Curţii Europene a Drepturilor Omului (CEDO), Aleksei Navalnîi trebuie să fie eliberat imediat”, subliniază el.

Citeste si: Șocant: Românul care a făcut milioane de euro traficând moldoveni pe șantierele din Franța

Se presupune că Navalnîi a fost otrăvit

Navalnîi a fost arestat la 17 ianuarie, la întoarcerea din Germania, unde s-a aflat aproape cinci luni în convalescenţă, în urma unei presupuse otrăviri cu un agent neurotioxic de tip noviciok, de care-l acuză pe Vladimir Putin şi KGB-ul, care respung orice implicare.

Citeste si: Justiţia rusă a confirmat sentinţa de condamnare la închisoare al lui Aleksei Navalnîi

Arestarea opozantului politic rus a provocat în Rusia importante manifestaţii, căror autorităţile le-au răspuns prin arestarea a peste 11.000 de oameni. Majoritatea colaboratorilor lui Navalnîi au fost, de asemenea, arestaţi.

Aleksei Navalnîi a fost condamnat săptămâna trecută la plata unei amenzi, după ce a fost găsit vinovat de ”defăimarea” unui vetreran al celui de-al Doilea Război Mondial.  Totodată, pe acesta îl așteptă o serie de alte dosare judiciare, inclusiv o anchetă cu privire la escrocherie, în care riscă zece ani de închisoare.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si