Baiţ sau marinadă pentru carnea de porc. O reţetă excepţională de friptură pentru ziua de Crăciun

1 din 2 | Baiţ sau marinadă pentru carnea de porc. O reţetă excepţională de friptură pentru ziua de Crăciun

(Sursa foto: PixaBay)

2 din 2 | Baiţ sau marinadă pentru carnea de porc. O reţetă excepţională de friptură pentru ziua de Crăciun

(Sursa foto: PixaBay)

Baiţ sau marinadă pentru carnea de porc. V-am pregătit o rețetă de marinadă pentru carnea de porc. Iată cum trebuie să marinezi carnea de porc pentru o friptură delicioasă de Crăciun!

Baiţ sau marinadă pentru carnea de porc. Baiţul sau marinada pentru carnea de porc se prepară de obicei, din timp și se păstrează la frigider până la 5 zile, într-un recipient etanș.

Află cum trebuie să prepari marinada pentru o friptură de porc delicioasă, pe care să o servești la masa de Crăciun!

Marinadă italiană, cu vin roșu și ierburi

Ingredinete:

¼ ceașcă de oțet de vin roșu

3 linguri de ulei de avocado

½ linguriță de praf de usturoi

½ linguriță de praf de ceapă

două lingurițe de condimente italiene uscate o lingură de muștar 

¼ – ½ linguriță de sare

⅛ – ¼ linguriță de piper negru

1,5 kg cotlete de porc dezosate sau pulpă de porc dezosată

Baiţ sau marinadă pentru carnea de porc. O reţetă excepţională de friptură pentru ziua de Crăciun
(sursa foto: PixaBay)

Citeste si: Mâncare tradiţională de Crăciun: Meniu complet pentru 2021

Mod de preparare:

No ad for you

Începe prin a pune toate ingredientele menționate mai sus într-un bol și amestecă bine pentru a le combina. După care, se toarnă marinada peste cotlete și se masează marinada în carne. Se dă la frigider între 30 de minute și 24 de ore înainte de utilizare.

Atsfel, pentru a o putea păstra pe o perioadă mai lungă, pune carnea marinată în congelator. Pentru a o dezgheța, pune carnea în frigider peste noapte sau scufundă recipientul sigilat într-un bol cu apă rece.

Este bine să schimbi apa la fiecare 30 de minute până când carnea este decongelată.

Citeste si: Sarmale de Crăciun. 4 rețete savuroase pentru masa de Sărbători


Autor

A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, specializarea Comunicare și Relații Publice, în cadrul Universității din București.

Primii ei pași spre o carieră în jurnalism i-a făcut la postul de televiziune Kanal D, acolo unde a început mai întâi ca practicant în redacție, și ulterior a fost promovată pe o poziție de redactor de știri.

Alina are o experiență de aproape doi ani în domeniul presei și se declară pasionată de arta povestirii în scris. Printre pasiunile ei se numără și călătoriile, plimbările în natură care o inspiră de fiecare dată, lectura, dar și desenul și pictura.

Pasiunea pentru jurnalism a descoperit-o încă de pe băncile liceului, când se vedea deja în redacția unui post de televiziune cunoscut.

Acum, ca redactor de știri, poate spune că, pentru ea, scrisul înseamnă o comunicare fără blocaje, un instrument prin care poate transmite publicului multiple cunoștințe câștigate pe parcursul experienței acumulate. Uneori îi place să spună că scrisul poate însemna mult mai mult, și anume o evadare din cotidianul cenușiu, care o poate transpune într-un tărâm de poveste, plin de culoare și emoție. De asemenea, în redactarea articolelor pentru stirilekanald.ro îi place să relateze mereu adevărul și informațiile de actualitate.

Îți Recomandăm Și...
Parteneri