„Câtă apă este bine să bem în fiecare zi?” Această întrebare există pe buzele multor oameni, iar medicii și nutriționiștii au răspunsul.

Uneori, părerile sunt împărțite, așa cum se întâmplă în cazul medicului român Vlad Ciurea și a medicului nutriționist Mihaela Bilic. Cei doi au păreri similare în privința consumului de apă într-o zi, însă există un aspect care le diferențiază.

Iată ce spun specialiștii și care este cea mai bună metodă de a ne hidrata pe parcursul a 24 de ore.

Câtă apă este bine să bem într-o zi?

Medicul Vlad Ciurea atrage atenția asupra faptului că este indicat să bem 2 litri de apă pe zi și în unele cazuri chiar și mai multă. Cu cât o persoană înaintează mai mult în vârstă, cu atât este mai bine să consume mai multă apă pe parcursul unei zile.

„La apă, trebuie băută apă continuu, cel puțin 2 litri de apă pe zi, poate și mai mult, pentru că, cu cât devenim mai în vârstă, din nefericire, Cu atât pH-ul nostru se schimbă dintr-un pH alcalin, de la copilul ăla minunat care aleargă care este frumos, cu vârsta, cu supărările, cu tracasările, se transformă dintr-un organism alcalin într-unul acid. Iar dacă ai intrat în regim acid, atunci apar toate bolile”, motivează acesta, conform gândul.ro

Citește și: Un bărbat a fost diagnosticat cu botulism după ce a mâncat conserve cu pește. Care sunt simptomele acestei boli și la ce trebuie să fim atenți?

Citeste si: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Larisa de la „Casa Iubirii” și-a făcut iubit! Primele imagini cu bărbatul care i-a furat inima- wowbiz.ro

sticla cu apa

Medicul Vlad Ciurea atrage atenția asupra faptului că este indicat să bem 2 litri de apă pe zi.

[Sursa foto: Freepik]

Medicul mai precizează că din cauza neglijării consumului de apă pe parcursul anilor, își pot face apariția bolile neurodegenerative și cancerele.

„Astfel deschidem ușa bolii. Structurile alcaline, în general, închid sau favorizează închiderea acestor. Ne protejează”, a mai explicat medicul Vlad Ciurea, potrivit sursei menționate anterior.

Nutriționistul Mihaela Bilic îl contrazice pe medicul Vlad Ciurea

În funcție de condițiile de mediu, vârstă, dietă și alți factori similari, este bine să reglăm cantitatea de apă pe care o consumăm într-o zi. Astfel, fiecare persoană ar trebui să știe ce cantitate de apă ar trebui să consume zilnic. 

Medicul nutriționist Mihaela Bilic este de părere că cei doi litri de apă consumați zilnic nu ar trebui să reprezinte o „lege” în adevăratul sens al cuvântului, ci să adaptăm cantitățile de apă în funcție de nevoile corpului. 

„Deși se spune că trebuie să bem zilnic minimum 2 litri de lichide, asta nu înseamnă că trebuie să ne forțăm să bem apă. Bineînțeles că e bine să fii hidratat, să bei suficientă apă. Dar de aici până la a te forța zilnic să înghiți 2 litri de apă ca atare, chiar dacă nu simți nevoia, e un lucru greșit înțeles. Sunt persoane cărora nu le e niciodată sete, care nu transpiră, al căror metabolism e «zgârcit» cu pierderea de lichide. Dacă o astfel de persoană se obligă să bea 2 litri de apă zilnic se va simți umflat, infiltrat, iar rinichii trebuie să facă un efort ca să elimine un exces de lichide pe care organismul nu l-a solicitat”, a explicat nutriționistul Mihaela Bilic.

Citește și: VIDEO-Exemple de meniuri în post, de la un nutriționist. Ce alimente ne îngrașă în post, dar și ce putem mânca în cantități mai mari

Citeste si: Patrick crede că Roberta nu îl place pe Sebastian! Ce spune concurenta despre această situație: „Eu nu stau cu nimeni niciodată doar de dragul de a sta într-o relație.”- kfetele.ro

Citeste si: Cine este celebrul artist care s-a iubit cu femeia căreia i-a cântat la nuntă?! Cântăreţul scoate la iveală detalii neașteptate- radioimpuls.ro

Nutriționistul Mihaela Bilic atrage spune că recomandarea celor 2 litri de lichide zilnic include și alimentele pe care le consumăm.

[Sursa foto: Freepik]

Pe de altă parte, nutriționistul atrage atenția asupra faptului că recomandarea celor 2 litri de lichide zilnic include și alimentele pe care le consumăm în ziua respectivă, motiv pentru care vinovăția nu ar trebui să își facă loc în cazul în care nu am reușit să bem 2 litri de apă.

Mihaela Bilic menționează și faptul că aproape toate alimentele conțin apă, unele mai mult, altele mai puțin, dar un lucru este sigur: legumele și fructele ajută la hidratarea organismului. Totodată, aceasta mai spune și că dacă într-o zi mâncăm ciorbă și consumăm diverse fructe, legume, bem ceaiuri și lapte, atunci putem fi siguri că organismul nostru nu rămâne fără aportul de lichide necesar.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si