Desi diagnosticata la timp si tratata se poate vindeca, tara noastra are cei mai multi bolnavi de tuberculoza din Europa. VTR

De aproape 3 luni, spitalul ii este casa acestui barbat. Inghite zilnic 15 pastile ca sa scape de tuberculoza, o boala grea inca de la primele simptome.

"A inceput sa dea semne cu oboseala, nu mai aveam pofta de mancare. Respiram foarte greu. Slabisem foarte mult.

In cateva luni de zile am dat 15-16 kg jos. Nu stiam ca am asa ceva.", spune Stelian, un pacient diagnosticat cu TBC

Citeste si: O copilă din Călărași, mutilată de patroana unui magazin! I-a spart un borcan cu bulion în cap pentru că a vrut o pungă de pufuleți! IMAGINI nerecomandate minorilor!

Nu isi explica de unde a luat microbul. Asteapta sa termine tratamentul si sa mearga acasa, la familie. Isi imparte suferinta cu colegul de salon, internat si el de o luna la Institutul Marius Nasta.

Citeste si: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei- catena.ro

Citeste si: Larisa de la „Casa Iubirii” și-a făcut iubit! Primele imagini cu bărbatul care i-a furat inima- wowbiz.ro

Tuberculoza nu mai este de mult o boala a saraciei si oricine o poate lua. Din metrou, tramvai sau de la mall. Se transmite prin vorbit, tuse sau stranut, cand se elimina picaturi de saliva in aer. Cei care stau mai mult timp langa persoana contagioasa au un risc mai mare sa se imbolnaveasca.

Citeste si: Sofia este din Vaslui, are trei luni și suferă de malformații la picioare și mâna dreaptă! Medicii i-au spus mamei că o poate abandona în spital, dar femeia și-ar da și viața să își salveze copilul!

Tratamentul este unul greu, cu efecte adeverse asemanatoare chimioterapiei si dureaza minimum 6 luni. Este si motivul pentru care multi pacienti renunta sa lupte cu boala. Autoritatile incearca sa gaseasca solutii si au pornit un program…

In cazul pacientilor care sufera de tuberculoza rezistenta la medicamente, este nevoie de un tratament mult mai agresiv si costisitor, respective 10.000 de euro pe luna. Banii pentru asigurarea terapiei nu sunt suficienti pentru toti pacientii.

Romania da cei mai multi bolnavi de tuberculoza din Europa. Mai exact, 13 mii, in fiecare an. Urmatoarea tara in clasament este Polonia, cu mai putin de 6 mii de pacienti. Cu Bulgaria nici nu ne putem compara. Numara 1463 de cazuri.

Citeste si: Gestul IMPRESIONANT făcut de câțiva elevi din Vaslui pentru oamenii străzii din oraș! RESPECT! Cu astfel de copii România mai are o șansă!

In fiecare zi, mor trei pacienti diagnosticati cu tuberculoza.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si