Este vorba și de îngrijirea a două dintre părțile corpului nostru care suferă cel mai mult din cauza expunerii la soare și la clor: părul și pielea. După o expunere foarte intensă, putem spune că hidratarea este una dintre cheile pentru a recupera aspectul frumos al părului și pielii, dar nu putem uita să verificăm petele și alunițele.

Combinația de soare, clor, sare, nisip și vânt pe care corpul nostru a acumulat-o în ultimele săptămâni a fost cu siguranță grozavă pentru starea noastră mentală, dar nu același lucru se poate spune despre aspectul părului sau al pielii, două dintre

cele mai “pedepsite” în perioada vacanței sau a concediului. În ciuda a ceea ce s-ar putea crede, perioada verii este acea parte din an în care pielea și părul arată cel mai rău. Este adevărat că bronzarea poate fi foarte măgulitoare pentru noi, dar, din păcate, expunerea la soare are efecte asupra corpului nostru, avertizează specialiștii. Pentru a restabili sănătatea părului și a pielii după săptămâni de expunere adesea necontrolată, este important să urmezi o serie de îndrumări, pe lângă faptul că trebuie să aplici tratamentele cosmetice adecvate, mai ales hidratarea.

De la păr plictisitor la păr superb

Aplică o mască și evită utilizarea uscătorului asupra părului expus prea mult la soare. Părul este una dintre părțile corpului nostru care suferă cel mai mult în timpul verii. Atât soarele, cât și clorul din piscine sau sarea din mare deteriorează foarte mult stratul exterior (cuticula) și contribuie la ruperea mai ușoară a părului, acesta devenind încrețit și pierzându-și strălucirea.

Pentru a ajuta la refacerea cuticulei, poți folosi tratamente hidratante precum măști, seruri sau uleiuri esențiale și tratamente cosmetice chiar mai intensive. De asemenea, ai grijă ce șampoane și balsamuri alegi. Îți recomandăm gama de produse pentru păr de la meditera.ro. Aceste produse testate și aprobate, te vor ajuta să îți recuperezi frumusețea și strălucirea părului și să îi redai sănătatea. De asemenea, trebuie evitată utilizarea uscătorului.

Citeste si: Cinci curiozități despre struguri, fructul vedetă al toamnei

Pierderea părului

Citeste si: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Patrick, atac dur la adresa lui Giuly: "Aruncă bomba și după fuge, normal că iau foc". Robert nu a mai suportat și a intervenit- wowbiz.ro

Lunile critice sunt de obicei octombrie și noiembrie în acest sens. Pe lângă pierderea strălucirii, o altă consecință a expunerii părului la soare atât de mult timp este aceea că va cădea mai mult în săptămânile următoare. Și acesta nu este un mit. Există un tip de cădere capilară care este sezonieră și de obicei are loc toamna. Experții cred că asta se datorează faptului că vara suntem expuși la mult mai multă lumină și din acest motiv părul nu mai crește. Din moment ce părul începe să cadă la câteva luni după ce a încetat să crească, se poate că în această situație să observăm faptul că părul va cădea mai mult în lunile octombrie și noiembrie. De obicei durează mai puțin de trei luni și se recuperează spontan, așa că nu este un motiv de îngrijorare. Totuși, dacă această cădere se prelungește în timp, adică se observă o scădere a densității capilare sau apare alopecia, trebuie consultat un medic dermatolog pentru a exclude alte patologii care pot determina motivul căderii părului, precum alopecia areata, care este o boală autoimună.

Cum putem opri căderea părului? 

Există tratamente care pot ajuta la prevenirea căderii părului, o pot opri mai devreme decât ar fi de la sine și chiar pot face ca părul căzut să crească mai repede. De asemenea, nu uita de produsele cosmetice adecvate. De multe ori, chiar utilizarea unor produse de slabă calitate și neadecvate tipului tău de păr poate duce la o cădere mai abundentă a părului.

Citeste si: Autism și remedii naturiste, cum îl poți ajuta pe copilul tău

La revedere bronzului

Citeste si: Patrick crede că Roberta nu îl place pe Sebastian! Ce spune concurenta despre această situație: „Eu nu stau cu nimeni niciodată doar de dragul de a sta într-o relație.”- kfetele.ro

Citeste si: "Aștept cu nerăbdare". Florin Piersic, noi declarații despre starea sa de sănătate. Dorinţa arzătoare a maestrului- radioimpuls.ro

Pentru că am vorbit despre păr, să trecem la îngrijirea pielii după ce a fost expusă la soare. Exfoliază pielea de două ori pe săptămână și verifică petele și alunițele. Revenirea din vacanță este un moment bun pentru a-ți exfolia pielea o dată sau de două ori pe săptămână, mai ales dacă există o anumită tendință de seboree sau acnee. În acest fel, celulele moarte sunt eliminate și este favorizată reînnoirea epidermei. Experții ne sfătuiesc să folosim cremele de zi cu antioxidanți precum vitamina C pentru a ajută celulele să repare daunele cauzate ADN-ului de radiațiile ultraviolete, în timp ce retinolii sau alfa-hidroxiacizii pot fi aplicați noaptea. Totuși, dacă ceea ce avem nevoie este să revitalizăm pielea și să o hidratăm în profunzime, se pot folosi tratamente cu vitamine și acid hialuronic. La meditera.ro putem găsi, de asemenea produse pentru îngrijirea pielii de pe față și de pe corp. Există ceva pentru fiecare și rezultatele vor fi uimitoare. Vei avea o piele hidratata și sănatoasă.

Citeste si: Care sunt cei mai importanți pași în rutina de îngrijire a pielii

Un alt fenomen foarte frecvent întâlnit în lunile de vară este apariția petelor sau alunitelor, care trebuie evaluate și tratate de către un dermatolog. Odată ce tipul de pată a fost analizat, această va fi tratată cu agenți depigmentanti, peeling-uri sau surse de lumina precum lasere și lumina pulsată.

Cu un corp bronzat ne simțim adesea mai bine, dar acel bronz care ne place atât de mult este tot un atac asupra pielii. Radiațiile ultraviolete sunt principala sursă de stres oxidativ, induc distrugerea colagenului și a fibrelor elastice care o mențin fermă și provoacă modificări ale pigmentării. Pe de altă parte, dăunează epiteliului, producând leziuni precanceroase precum keratozele actinice care pot, de-a lungul anilor și cu expunerea repetată la soare, să devină tumori maligne. Pe lângă tratamentele post bronzare, îți recomandăm să folosești în timp ce faci plajă creme de protecție solară, să eviți orele periculoase și să te hidratezi corespunzător.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si