Cutremur de magnitudinea 6,2 în Chile. Seismul a fost resimţit până la la frontiera cu Peru şi Bolivia

Un cutremur de magnitudinea 6,2 a avut loc în nordul Chile, fără să provoace victime, pagube sau să declanşeze o alertă de tsunami, a anunţat Oficiul chilian pentru situaţii de urgenţă (Onemi), relatează AFP.

M. P., vineri 02 noiembrie 2018 , 09:11

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Seismul a avit loc miercuri, la ora locală 19.21 (joi, 1.21, ora României), la 38 de kilometri sud de localitatea Camina, în regiunea Tarapaca, la aproximativ 1.800 de kilometri nord de capitala Santiago.

Epicentrul cutremurului - care a fost resimţit de asemenea în regiunea Arica şi Parinacota, la frontiera cu Peru şi Bolivia - a fost localizat la o adâncime de 97 de kilometri.

Seismul a provocat panică în oraşele Arica şi Iquique. Însă ”nicio pagubă nu a fost semnalată”, a precizat Onemi.

”Caracteristicile seismului nu îndeplinesc toate condiţiile necesare pentru a provoca un tsunami”, pe coastele Chile, a anunţat, la rândul său, Serviciul hidrografic şi oceanografic al Marinei chiliene.

Chile este una dintre ţările cele mai ”seismice” din lume, iar seismologii au avertizat cu privire la riscul unui cutremur important în nordul ţării, din cauza acumulării energiei care nu a mai fost eliberată de mult timp.

 

Sursa: news.ro

Clipul zilei pe STIRILEKANALD.RO:
Te-ar putea interesa si