Cutremur în România. Un seism de 4,2 grade s-a produs noaptea trecută

Cutremur în România. Un seism de 4,1 grade s-a produs noaptea trecută

Cutremur în România. Un seism de 4,1 grade s-a produs noaptea trecută

(Sursa foto: România TV)

Un alt cutremur s-a produs în România, noaptea trecută, în județul Gorj. Acesta a avut 4,2 grade și a fost urmat de o replică de 3,4.

 

Un cutremur de 4,2 grade pe scara Richter s-a produs, în noaptea de miercuri, în județul Gorj, cu puțin timp înainte de miezul nopții. Acesta s-a produs la adâncimea de 15 km, anunță Institutul Național de Fizică a Pământului.

Citește și: VIDEO- Urmările cutremurelor din Oltenia: peste 100 de apeluri la 112, instituții închise și clădiri avariate

Cutremurul s-a produs la 104km NV de Craiova, 107km SV de Sibiu, 139km V de Pitesti, 165km SE de Timisoara, 184km SE de Arad, 184km S de Cluj-Napoca, 201km V de Brasov, 214km E de Belgrade, 218km E de Zemun, 224km NE de Nis.
La scurt timp acesta a fost urmat de o altă replică, de 3,4 grade pe scara Richter.

Citește și: VIDEO- INFP anunță că 160 de replici au avut loc după cutremurul de 5,7 din Oltenia. Seismologii spun că au fost surpinși de magnitudinea cutremurelor din acea zonă

Alte două cutremure semnificative s-au produs în Oltenia, în această săptămână. Jumătatea vestică de țară a fost zguduită prima dată de un seism care a avut loc luni, de 5,2 grade, urmat marți de unul de 5,7 grade. 

160 de replici s-au înregistrat de la ultimul seism și peste 100 de apeluri au fost înregistrate la 112

Cutremurul de 5.7

grade produs marți, 14 februarie, a avut nu mai puțin de 160 de replici, au anunțat specialiștii INFP miercuri. Dintre acestea, aproximativ 60 de cutremure s-au petrecut miercuri, începând cu orele dimineții.

Citește și: Un român a ajuns la spital după ce a sărit de la etajul I în timpul cutremurului

”Este, practic, cea mai mare activitate seismică înregistrată în decurs de vreo 200 de ani, de când avem noi înregistrări.

Din acest punct de vedere, a reprezentat o surpriză, să zicem, în sensul că pentru această zonă calculele noastre indicau o magnitudine maximă în jur de 5,5. Deci, practic, s-a depăşit această magnitudine şi în acelaşi timp a fost şi un şoc dublu.”  , a spus Mircea Radulian, director științific al INFP.

„Magnitudinea cutremurului care s-a produs (în județul Gorj) este o surpriză pentru orice seismolog”,

a mai adăugat Mircea Radulian.

Citește și: Pereții mai multor blocuri din Târgu Jiu s-au crăpat, în urma cutremurului de luni. Oamenii se tem să mai stea în case

Oficialii INFP au precizat că nu există nicăieri în lume modalităţi de prezicere a cutremurelor, dar că în zona în care s-au produs cutremurele de luni și marți a fost trimisă o echipă de specialiști pentru a suplimenta rețeaua de stații seismice, astfel încât să poată fi obținute cât mai multe date.  


Autor

Jurnalistă, călătoare, optimistă. Un rezumat în trei cuvinte al Dianei Puiu.

A urmat cursuri de actorie timp de opt ani, a terminat Facultatea de Litere, Specializarea Jurnalism și Științele Comunicării din Iași, un master în Jurnalism Tematic, Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, București, iar în prezent urmează cursurile programului de master Cultură și Literatură Română din cadrul Facultății de Litere Bacău.

A urmat cursurile de jurnalism de la Palatul Copiilor Bacău pe tot parcurusl liceului, experiență ce i-a adus și câteva colaborări cu presa locală.

Diana are o experiență de trei ani ca reporter de teren al unui radio din Iași și un an de prezentator de știri.

Iubește tot ce ține de teatru, film, pictură și modă, fiind și organizator de evenimente culturale. Când nu este la birou sau pe teren, Diana se relaxează în natură și face fotografii, una din pasiunile ei.

Îți Recomandăm Și...