Un nou cutremur a zguduit România în ziua de 24 Februarie 2024, la ora 21:38:21 (ora locală a României), a transmis Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP).

Ce magnitudine a avut seismul?

Acesta a avut magnitudinea de ml 3.2, și s-a produs la adâncimea de 140.0 km. Cutremurul s-a produs în zona seismica Vrancea și s-a resimțit în următoarele orașe din țară: 49km V de Focșani, 61km E de Sfântu-Gheorghe, 68km N de Buzău, 74km E de Brașov, 96km S de Bacău, 96km NE de Ploiești.

Cutremur România 2024

Imagine reprezentativă pentru cutremur.

[Sursa foto: iStock]

Citește și: Greșeala pentru care mulți șoferi plătesc amendă de 10.000 lei. A fost razie într-un mare oraș din România

Citeste si: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Larisa de la „Casa Iubirii” și-a făcut iubit! Primele imagini cu bărbatul care i-a furat inima- wowbiz.ro

În luna februarie au mai avut loc o serie de cutremure în țara noastră, care nu au avut, până acum, o activitate seismică importantă, precum Ilfov sau Vaslui. De exemplu, pe data de 5 februarie a avut loc o serie de 5 cutremure. Mai întâi, un seism a avut loc la ora 06.11, în Argeş, la o adâncime de 10,2 kilometri şi a avut o magnitudine de 2,2, apoi două cutremure în Dâmboviţa, unul în Vrancea.

Cel din urmă a avut o magnitudine de 4,0 la o adâncime de 15,8 kilometri.

Reguli noi pentru clădirile cu risc seismic din România

Au apărut noi reguli pentru locuințele care se află în clădiri care se află încadrate în clasa de Risc Seismic 1. Așadar, acestea nu mai pot fi date spre închiriere, iar în cazul în care deja există un contract de închiriere, acestea trebuiau să fie expirate deja de pe data 5 februarie 2024.

Cutremur România 2024

Imagine reprezentativă pentru cutremur.

[Sursa foto: iStock]

Citește și: Cine este Sebastian Stan, actorul român care a câștigat premiul "Ursul de Argint" la Berlin

Au apărut noi reguli și în ceea ce privește consolidarea, deoarece proprietarul trebuie să obțină acordul a cel puțin 50%+ 1 din numărul total de proprietari. Aproape 3.000 de clădiri din România sunt încadrate în gradul 1 de risc seismic, dintre care majoritatea, în București.

”În cazul unui cutremur major, riscul de prăbușire este foarte mare, spre iminent”, a spus Răzvan Munteanu, Directorul Administrației Municipale pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic, potrivit Pro Tv.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si