Marinadă pentru friptura de porc. Cât trebuie lăsată la macerat

Vă prezentăm o marinadă specială pentru friptura de porc care poate să schimbe total aspectul mesei de Crăciun sau de Revelion. Atunci când carnea este marinată, ea capătă un gust, o culoare și o aromă aparte.

Marinadă pentru friptura de porc. Care sunt mirodeniile recomandate pentru această marinată: tarhon, rozmarin, ceapă și usturoi, ulei de masline, sare, piper.

Ingrediente: 3 kg spată de porc (într-o bucată)
mirodenii pentru marinată (tarhon, rozmarin, ceapă, usturoi)
ulei de masline
Sare
Piper
250ml bere
250ml supă de pui

Citeste si: Crăciunul 2020: Cele mai frumoase tradiţii şi obiceiuri româneşti

Marinadă pentru friptura de porc. Cât trebuie lăsată la macerat

Bucata de carne o tăvălim bine bine prin marinată o sărăm, o piperăm, o punem într-o pungă, o legăm și o lăsăm la frigider cel putin 3-4 ore. Nu este o idee rea să pregătești seara carnea în marinată și să o lași la macerat până a doua zi.

Punem puțin ulei într-o tigaie și prăjim carnea pe toate părțile până-și formeaza crusta, apoi adăugam 250 ml bere și 250 ml supă de pui, lăsăm să dea câteva clocote, dupa care mutăm friptura cu

tot cu sos într-o tavă și o lăsăm la cuptor pentru 2 h, potrivit gustos.ro.

Citeste si: Cum se gătește, de fapt, rața. Cinci rețete și tehnici pentru această pasăre

Atunci cand carnea este marinata capata un gust, o culoare si o aroma aparte.

Altă variantă de marinadă pentru friptură

Atunci când carnea este marinată, ea capătă un gust, o culoare și o aromă aparte. Carnea marinată absoarbe lichidul în care este pusă, iar după ce este gătită este mult mai suculentă.

În plus, carnea va fi gata mult mai rapid.

Ingrediente:

Vin alb
Ulei de masline
Usturoi (de preferat verde)
Menta
Cimbru
Un pic de busuioc
Foi de dafin
Piper
Boia dulce
Sare
Usturoiul, menta si busuiocul se toaca marunt. Toate ingredientele se adauga in vin, amestecandu-se pentru omogenizare. Sarea si piperul se adauga dupa gust.

Cantitatea de bait (marinada) trebuie sa fie suficienta pentru imbaierea carnii. Se asaza carnea intr-un vas, de preferinta mai intins (vasele yena sunt excelente).

Se toarna baitul peste carne si se trage deasupra o folie de plastic, de aluminiu ori se etanseizeaza cu un capac pentru a sigila vasul si a forta aromele sa se fixeze in carne. Vasul cu carne se pune la frigider pentru câteva ore.


Autor

Are o experiență de peste 20 de ani în presa scrisă, online și TV, cu specializare în domeniile economic, politic și relații internaționale.

A ocupat de-a lungul timpului poziții de redactor, editor sau editor coordonator în instituții media precum Revista 22, Cariere, Business Standard, Realitatea TV, Gandul. Face parte din echipa stirilekanald.ro din iulie 2020.

Absolvent de Filosofie și Jurnalism, cu masterat în Știintele comunicării, a dezvoltat o pasiune pentru domeniul resurselor umane. Colaborează de 12 ani cu HR Club pentru realizarea Manualului de bune practici în Managementul resurselor umane. În ultimii ani a derulat mai multe proiecte de ghost-writing, cu cărți publicate la edituri de prestigiu din România.

Îți Recomandăm Și...