Marinadă pentru friptura de porc. Cât trebuie lăsată la macerat

Vă prezentăm o marinadă specială pentru friptura de porc care poate să schimbe total aspectul mesei de Crăciun sau de Revelion. Atunci când carnea este marinată, ea capătă un gust, o culoare și o aromă aparte.

miercuri 23 decembrie 2020 , 20:19

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Marinadă pentru friptura de porc. Care sunt mirodeniile recomandate pentru această marinată: tarhon, rozmarin, ceapă și usturoi, ulei de masline, sare, piper.

Ingrediente: 3 kg spată de porc (într-o bucată)
mirodenii pentru marinată (tarhon, rozmarin, ceapă, usturoi)
ulei de masline
Sare
Piper
250ml bere
250ml

supă de pui

Citeste si: Crăciunul 2020: Cele mai frumoase tradiţii şi obiceiuri româneşti

Marinadă pentru friptura de porc. Cât trebuie lăsată la macerat

Bucata de carne o tăvălim bine bine prin marinată o sărăm, o piperăm, o punem într-o pungă, o legăm și o lăsăm la frigider cel putin 3-4 ore. Nu este o idee rea să pregătești seara carnea în marinată și să o lași la macerat până a doua zi.

Punem puțin ulei într-o tigaie și prăjim carnea pe toate părțile până-și formeaza crusta, apoi adăugam 250 ml bere și 250 ml supă de pui, lăsăm să dea câteva clocote, dupa care mutăm friptura cu tot cu sos într-o tavă și o lăsăm la cuptor pentru 2 h, potrivit gustos.ro.

Citeste si: Cum se gătește, de fapt, rața. Cinci rețete și tehnici pentru această pasăre

Atunci cand carnea este marinata capata un gust, o culoare si o aroma aparte.

Altă variantă de marinadă pentru friptură

Atunci când carnea este marinată, ea capătă un gust, o culoare și o aromă aparte. Carnea marinată absoarbe lichidul în care este pusă, iar după ce este gătită este mult mai suculentă. În plus, carnea va fi gata mult mai rapid.

Ingrediente:

Vin alb
Ulei de masline
Usturoi (de preferat verde)
Menta
Cimbru
Un pic de busuioc
Foi de dafin
Piper
Boia dulce
Sare
Usturoiul, menta si

busuiocul se toaca marunt. Toate ingredientele se adauga in vin, amestecandu-se pentru omogenizare. Sarea si piperul se adauga dupa gust.

Cantitatea de bait (marinada) trebuie sa fie suficienta pentru imbaierea carnii. Se asaza carnea intr-un vas, de preferinta mai intins (vasele yena sunt excelente).

Se toarna baitul peste carne si se trage deasupra o folie de plastic, de aluminiu ori se etanseizeaza cu un capac pentru a sigila vasul si a forta aromele sa se fixeze in carne.

Vasul cu carne se pune la frigider pentru câteva ore.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Antonia, primele declarții despre nunta cu Alex Velea. Cum va arăta fericitul eveniment Antonia, primele declarții despre nunta cu Alex Velea. Cum va arăta fericitul eveniment
spotmedia.ro
ERATĂ: Grecia e posibil să fie, de săptămâna viitoare, în scenariul roșu. Copiii nu... ERATĂ: Grecia e posibil să fie, de săptămâna viitoare, în scenariul roșu. Copiii nu intră în carantină la întoarcerea în țară Interviu cu Alexandru Rafila
spotmedia.ro
Un nou studiu arată că vaccinul Johnson & Johnson are o eficiență mult mai mică... Un nou studiu arată că vaccinul Johnson & Johnson are o eficiență mult mai mică în fața COVID Delta. Ar putea fi nevoie de încă o doză Pfizer sau Moderna
b1.ro
O familie de români a plecat cu Tico la mare, în Grecia, fără roată de rezervă. Ce au... O familie de români a plecat cu Tico la mare, în Grecia, fără roată de rezervă. Ce au pățit pe drum cei patru pasageri și cum arăta portbagajul (FOTO)
infoactual.ro
Cristina Cioran trece prin momente grele. Actrița a născut prematur: „Rugaţi-vă” Cristina Cioran trece prin momente grele. Actrița a născut prematur: „Rugaţi-vă”
infoactual.ro
Anul în care o nouă boală va lovi planeta. Profeții Baba Vanga: Oamenii vor îmbătrâni... Anul în care o nouă boală va lovi planeta. Profeții Baba Vanga: Oamenii vor îmbătrâni în câteva secunde!
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si