Actul normativ aprobat de Executiv în ultima ședință a anului prevede ca de anul viitor toţi pensionarii cu venituri până la 1.608 lei pe lună inclusiv să beneficieze de medicamente compensate în procentaj de 90%.

Citește și: VIDEO- Taxe și impozite mai mari de la 1 Ianuarie 2023

Practic, începând de la 1 ianuarie 2023, creşte cu 12,5% plafonul veniturilor până la care pensionarii vor putea beneficia de medicamente compensate cu 90%.

Anunț de la Guvern pentru pensionarii cu venituri mici

"S-a aprobat astăzi hotărârea de Guvern pentru aprobarea unor acte normative privind programul de compensare cu 90% a preţului de referinţă al medicamentelor pentru pensionari, precum şi prelungirea unui termen. Începând de la 1 ianuarie 2023, creşte cu 12,5% plafonul veniturilor până la care pensionarii vor putea beneficia de medicamente compensate cu 90%", a spus Dan Cărbunaru, în conferinţa de presă de miercuri, de după ședința de guvern. 

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Patrick, atac dur la adresa lui Giuly: "Aruncă bomba și după fuge, normal că iau foc". Robert nu a mai suportat și a intervenit- wowbiz.ro

guvern

Ministrul Muncii, Marius Budăi, și purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru

[Sursa foto: Guvernul României]

"Acest act normativ aprobat prevede că începând cu 1 ianuarie anul viitor, toţi pensionarii cu venituri până la 1.608

lei pe lună inclusiv, indiferent dacă realizează sau nu alte venituri, să beneficieze de medicamente compensate în procent de 90% din sublista B prevăzută de hotărârea Guvernului 720/2008", a explicat Cărbunaru.

Cum s-a modificat limita de pensie pentru medicamentele compensate

Oficialul de la Palatul Victoria a adăugat că, până în prezent, această limită viza pensionarii care aveau pensii de până la 1.429 de lei.

Citește și: VIDEO- Premierul Ciucă: Măsura compensării prețului la carburanți, suspendată de la 1 ianuarie 2023

"Această măsură urmăreşte creşterea accesului la medicamente compensate acordate în ambulatoriu pentru pensionarii cu venituri mici, având în vedere creşterea pensiilor în sistemul public cu 12,5% din ianuarie 2023. În cadrul programului social al Guvernului pentru compensarea cu 90%, în perioada ianuarie 2022- septembrie 2022, potrivit datelor aflate în baza de date a ministerului de resort, sunt aproape 2 milioane de reţete emise pentru 431.000 de pensionari români", a mai spus purtătorul de cuvânt al Executivului.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si