Nelu Tătaru, despre noile măsuri de relaxare a restricţiilor

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a dat explicaţii cu privire la noile măsuri de relaxare a restricţiilor, arătând că s-a renunţat la achiziţiile directe ca să nu "se interpreteze". El a spus că, spre deosebire de teatre, la biserici vin, în general, oameni dintr-un cartier, nu din tot oraşul. "Avem o serie de măsuri pe care le putem gestiona în acest moment, nu putem gestiona mai multe", a afirmat Tătaru.

Author: K.B. marți 16 iunie 2020 , 20:41

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

"În acest moment avem rezerve, poate nu avem stocuri mari, dar avem stocuri medii(...) şi nici nu vrem să se interpreteze această stare de alertă”, a declarat ministrul Sănătăţii, marţi seară, la Digi 24.

El a explicat de ce rămân închise, deocamdată, teatrele: "Ar trebui să împărţim acele scaune foarte rar între ele ca să păstrăm distanţarea, este un spaţiu foarte închis şi în general ventilarea aerului se face mai greu”.El a adăugat că un teatru este ca şi cum s-ar "gestiona o cameră închisă”, precizând că, spre deosebire de teatre, în biserici se intră şi se iese tot timpul.

Citeste si: Donald Trump a semnat un decret privind reformarea poliţiei americane

Citeste si: Lista măsurilor propuse de Guvern pentru starea de alertă. Ce măsuri se vor lua din 17 iunie

Citeste si: Raed Arafat nu consideră că a greșit la Colectiv. Cum se apără secretarul de stat al MAI în fața acuzațiilor primite: „Dacă noi nu voiam să îi ducem, rămâneau acasă''- kanald.ro

Citeste si: Ce se întâmplă cu Theo Rose în ultimul trimestru?! Artista, în lacrimi: „Copilul meu nu știu ce are”- wowbiz.ro

"Biserica este a cartierului, la o sală de teatru vin din tot oraşul.(...) Avem o serie de măsuri pe care le putem gestiona în acest moment, nu putem gestiona mai multe”, a continuat ministrul.

Întrebat care sunt riscurile care ar apărea dacă starea de artă ar fi prelungită cu doar două săptămâni, nu cu patru, ministrul Sănătăţii a răspuns că aceste riscuri se vor vedea.

"Riscurile le vom vedea în următoarea perioadă. Noi prelungim starea de alertă 30 de zile, urmărim fiecare zi, fiecare săptămână. Ca evoluţie de câte ori este nevoie trebuie să găsim o stare instituţională pentru a avea contramăsuri la aceste măsuri de relaxare”, a afirmat Nelu Tătaru.

Citeste si: VIDEO| Scandal pe starea de alertă

El a precizat că, în afara unei stări de alertă, nu s-ar putea dispune măsuri precum carantinarea unui sat sau a unui cartier în care pot apărea focare de COVID-19.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si