Un caz revoltător a avut loc în Prahova. O femeie în vârstă de 75 de ani din Ploiești care suferise un AVC a fost dusă la spitalul județean pe 1 decembrie. De aici însă, pacienta a fost trimisă la Târgoviște. După ce a consultată de un neurolog, femeia a fost din nou transportată la Spitalul Județean Ploiești. Într-un final, pacienta a ajuns la București.

Calvarul trăit de o pacientă din Ploiești

Aceste drumuri au fost făcute în 35 de ore, timp în care starea vârstnicei s-a înrăutățit considerabil. Soțul său îndurerat a povestit clipele groaznice prin care a trecut.

”Sunt conștient că realitatea mea este realitatea a o mulțime de oameni. Soția mea, Dorina Eremie, în vârstă de 75 de ani, a fost adusă inconștientă, în dimineața zilei de 1 decembrie, la UPU Spitalul Județean Ploiești, cu AVC. Nici un neurolog nu a fost prezent pentru tratament și internare, au trimis-o cu salvarea la Târgoviște pentru vreo doua ore, unde a fost consultată de un neurolog și trimisă înapoi la UPU Ploiești. După 24 de ore la camera de gardă, adică pe 2 decembrie dimineața, mi s-a spus că nici un neurolog nu va veni si ca internarea nu i se poate face. Nu a fost contactat Bucureștiul, deși la Obregia locuri erau.

Nu mi s-a propus nimic… Eu, aparținător, soțul pacientei, sunt în vârstă de 80 de ani și nu am primit nici un sprijin medical sau moral”, a declarat bărbatul pentru Observator Prahova.

Pacientă plimbată spitale

Soțul femeii plimbate între spitale vrea să dea în judecată sistemul medical.

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Patrick, atac dur la adresa lui Giuly: "Aruncă bomba și după fuge, normal că iau foc". Robert nu a mai suportat și a intervenit- wowbiz.ro

Citește și: Schimbări la biletele de tratament din 2024 ale pensionarilor. Noi avantaje prevăzute în legea pensiilor

Soțul pacientei, hotărât să denunțe sistemul sanitar

Mai mult, soțul femeii a spus că a fost obligat să semneze pe proprie răspundere că o ia de la UPU, să plătească o ambulanță privată după cele aproximativ 35 de ore petrecute pe drumuri. Din fericire, pacienta a supraviețuit, însă a rămas cu sechele toată viața. Acum, soțul ei vrea ca cei vinovați să plătească pentru aceste greșeli.

”Din mila lui Dumnezeu, soția mea a supraviețuit accidentului, dar cu sechele importante. Simt  nevoia de a denunța acest sistem bolnav și inuman, conducerea unui spital județean care nu este capabilă să aibă măcar un neurolog pe secție, dar și incapacitatea unui spital din Ploiești, reședință de județ, aflat la 60 km. de București, de a colabora pentru un transfer rapid al pacientului în stare critică la un spital din capitală”, a mai povestit ploieșteanul.

Pacientă plimbată spitale

O pacinetă de 75 de ani a fost plimbată ore în șir între spitale.

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Culiță Sterp a apelat de urgență la mama Geta! Cu ce bunătăți s-a dus femeia la fiul său: „Mamă, adu-mi ceva de mâncare că nu mai pot de foame și n-am timp să mă mai duc să mănânc.”- kfetele.ro

Citeste si: Crima din Sibiu! Tânărul de 24 de ani şi-a recunoscut fapta. Motivul pentru care şi-a ucis iubita cu sânge rece. Victima i-ar fi salvat în trecut viața agresorului- radioimpuls.ro

Citește și: Vlad Pascu, autorul accidentului de la 2 Mai, rămâne în arest preventiv de sărbători. Decizia instanței este definitivă

Tot el a explicat că deși pe secția de Neurologie ar trebui să existe 7 medici, la Spitalul Județean sunt doar 3, dintre care un doctor este în concediu medical, iar altul nu face gărzi. Pe data de 13 decembrie 13 decembrie, premierul și reprezentanții sindicatelor din sănătate au convenit în cadrul consultărilor de la Palatul Victoria, debirocratizarea procedurii pentru ocuparea posturilor din sectorul sanitar. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si