Omleta. Greșeala pe care o facem toți când o preparăm dimineața
Omleta este una dintre cele mai gustoase preparate de la micul dejun. Puțini știu însă cum se prepară corect o omletă delicioasă. Iată secretele!

In articol:
- Omleta. Nu mai găti la foc mare
- Omleta. Nu mai adăugați apă, smântână sau lapte în compoziție
- Omleta. Adăugați sare sau alte condimente doar când omletă este gata
- Omleta. Fără legume crude în omletă
Omleta. Nu mai găti la foc mare
Focul mare scade structura de proteine din ouă, astfel încât în final preparatul va fi mai dur și mai uscat.
Asta spun bucătarii profesioniști. Flacăra medie este cea mai recomandată variantă. Astfel, va fi temperatura optimă pentru preparat.Citeste si: Sfecla roșie: cum se consumă? Cât de bună este dacă o consumi crudă sau coaptă
Omleta. Nu mai adăugați apă, smântână sau lapte în compoziție
Turnând lapte, smântână sau apă în timp ce bateți ouăle nu le face mai pufoase, ci mai dure. În plus, orice lichid adăugat se va separa de ouă când amestecul este pus pe foc.
Citeste si: Omletă. Secretele unei omlete pufoase
Omleta. Adăugați sare sau alte condimente doar când omletă este gata
Mulți adaugă un vârf de cuțit de sare în timp ce bat ouăle. Nu face decât să atragă umezeala, ceea ce e că și cum ați adaugă lapte sau apă.
Este bine să adăugați sarea când omleta este aproape gata.
Citeste si: Scrob românesc. Rețeta tradițională veche de peste 100 de ani
Omleta. Fără legume crude în omletă
Legumele sunt încărcate cu apă. Pentru o omletă gustoasă folosiți legume deja gătite. Le puteți sota direct în tigaie și scurgeți excesul de apă înainte de a le adăuga în omletă.