Totodată, alături de roventurieni, pășim pe urmele baladei Miorița, ajungem pe un tărâm de basm și cunoaștem oameni de poveste, care fac cinste acestor locuri, însemnate cu litere de-o șchioapă, în istoria nemului.

Citeste si: “ROventura” ajunge în Orasul de pe Milcov, un loc încărcat de istorie, tradiție și cultură

Ajungem în Vrancea, așa că orice incursiune în “țara viei și-a vinului”, cum e supranumită cea mai bogată regiune viticolă românească, începe de la butucul de viță de vie.

În stațiunea de Cercetare de sub Măgura Odobeștilor regăsim unele dintre cele mai vechi și mai vestite soiuri de viță de vie de pe la noi. Panciu, Cotești, Odobeșți... În orice direcție ai apuca în Vrancea, ai toate premisele unei călătorii oenologice desăvârșite, iar călătoriile croite în jurul vinului sunt cu adevărat fascinante, dar aflăm și o sumedenie de lucruri interesante.

Citeste si: Sâmbata, la “ROventura”, popas în Borlești, o străveche vatră de istorie şi tradiție din inima Moldovei

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?- wowbiz.ro

De la lecția de tradiție primită în inima podgoriilor vrâncene, ajungem la cea de istorie a neamului, scrisă cu jertfă și eroism, aici, în prima linie a frontului din Primul Război Mondial.  “Pe-aici nu se trece!”  a fost deviza românilor care au apărat chiar cu sacrificiul suprem această ultimă redută, în luptele din vara lui 1917.

Aici, la Mărășeșți, putem admira unul dintre cele mai importante monumente de acest fel de pe întregul continent.

Citeste si: Sâmbătă, de la ora 15:00, în ”ROventura”, Dărmănești, diamantul neșlefuit al turismului românesc

Cu siguranță Țara Vrancei reprezintă o destinație de excelentă europeană, care și-a păstrat patrimoniul în aceste oaze de tradiție și originalitate. La Spulber, buciumul are căutare de la mic, la mare. Buciumul

și tulnicul răsună, parcă, dintotdeauna și au ținut împreună românii, de dincolo și de dincoace de Carpați. Călătoria roventurienilor se continuă, apoi, în Focșani, acolo unde vom simți aerul unui oraș universitar.  De la natură pitorească, până la izvoare sulfuroase și aer ozonat, Vrancea are un potențial generos, ce merită exploatat. Vrancea, un ținut al traseelor turistice tematice ne demonstreză că, pe oricare dintre ele am merge, tot găsim ceva care să ne bucure inima.

Citeste si: Ștefan Stan, despre momentul în care a fost victima unui accident rutier: „Aveam o mașină destul de scumpă. Mașina daună totală. Nu știm cine, a fugit.”- kfetele.ro

Citeste si: Lumea actoriei a pierdut încă un talent! Bob Newhart a murit la 94 de ani: "Tatăl nostru a murit înconjurat de toată familia noastră"- radioimpuls.ro

Citeste si: Sâmbătă, de la ora 15:00, în ”ROventura”, Călătorie fabuloasă pe Valea Trotușului și a Tazlăului Sărat

Nu ratați sâmbătă, de la ora 15:00, o ediție de poveste „ROventura”, alături de George Mihai și Andreea Străvoiu, la Kanal D.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si