Iată ce spun preoții despre spălatul rufelor azi, pe 2 mai 2024, în Joia Mare!

În Săptămâna Patimilor, există câteva zile în care este complet interzis să speli. Consultă răspunsul preoților cu privire la spălatul în Joia Mare.

Se spală rufe azi, 2 mai 2024, în Joia Mare?

Mulți credincioși vor să respecte cu strictețe tradițiile din Săptămâna Mare și se întreabă dacă se spală rufe în Joia Mare.

Preoții spun că în Joia Mare nu se spală rufe, întrucât în această zi se fac pomeni pentru cei morți. De asemenea, nici în Vinerea Mare nu se spală.

În Joia Mare, se vopsesc ouăle de Paște. Conform obiceiurilor, în această zi, cei care înroșesc ouă vor fi feriți de boli și supărări.

Citeste si: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Îngropat de viu, un bărbat a fost salvat ca prin minune după 4 zile de stat sub pământ- wowbiz.ro

Citește și: Este păcat mare să mănânci asta în Săptămâna Mare! Ce alimente trebuie să eviți înainte de Paște?

Află dacă se spală rufe azi, 2 mai 2024, în Joia Mare!

Află dacă se spală rufe azi, 2 mai 2024, în Joia Mare!

[Sursa foto: freepik]

Rugăciune pentru Joi Mare

„Doamne Iisuse Hristoase, Fiule şi Cuvântul lui Dumnezeu Tatăl, Care în ziua de astăzi ai luat Cina cea de pe urmă, cu ucenicii Tăi, şi cu mare umilinţă ai spălat picioarele lor şi ale ucenicului care Te-a vândut!

Apoi, luând pâine şi vin în mâinile Tale Cele Sfinte şi binecuvântându-le cu puterea Ta cea Dumnezeiască, le-ai făcut însuşi Trupul şi Sângele Tău, cu care i-ai împărtăşit zicând: Luaţi, mâncaţi şi beţi, că acestea sunt Trupul şi Sângele Meu, pentru ca să se ierte păcatele voastre’.

Cela ce tot în ziua aceasta Te-ai înălţat la cer şi ai şezut de-a dreapta lui Dumnezeu, Tatălui Tău, să împărăţesti împreună cu El în veci, ca Unul-Născut Fiul Său preaiubit.

Rogu-Te deci, pentru rugăciunile ucenicilor Tăi, iartă păcatele noastre, ale tuturor, ale celor vii şi ale celor răposaţi.

Dă-mi, Doamne, lacrimi fierbinţi, ca să-mi plâng păcatele. Darul Tău cel curăţitor, care a spălat picioarele ucenicilor Tăi, să spele şi să curăţească inima şi sufletul meu, ca aşa, cu vrednicie, cu curăţie şi cu umilinţă să mă împărtăşesc cu Sfintele Tale Taine, acum şi în timpul morţii mele, iar în ora despărţirii mele, cu bucurie să se suie sufletul meu la Tine, fără de nicio frică, întrebare sau împiedicare să trec vămile văzduhului, intrând în mărirea Ta cea cerească.

Citeste si: Andreea Tonciu, dezvăluiri neașteptate despre mama sa! Ce pedepse primea diva când era mică: „Nu îmi mai dădea ghiozdanul să mă duc la școală. Mă trimitea cu punga.”- kfetele.ro

Citeste si: "Cumva bănuiam ceva". Anca Dumitra, declarații despre sarcină. Emoțiile prin care trece în această perioadă- radioimpuls.ro

Ajută-mi, Doamne, ca să Te măresc în veci, să mă închin Numelui Tău Celui Sfânt. Amin”

Citește și: Rețetă de drob de miel pentru masa de Paște din 2024: Ce este, de fapt, prapurul și de ce se pune peste compoziție?


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si