Ilie Aurel Grapini, soțul europarlamentarului Maria Grapini care a încercat să oprească drumul Laurei Codruța Kovesi către șefia Parchetului European, a fost cercetat, anul trecut, pentru deținere ilegală de arme neletale. Dosarul deschis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Timișoara a fost demarat în momentul în care soțul Mariei Grapini, fost instrumentist la Opera din Timișoara, s-a prezentat la Serviciul de Arme, Explozibili și Substanțe Periculoase, având asupra sa o pușcă cu aer comprimat marca Gamo, calibru 5,5 mm.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Citeste si: Codruţa Kovesi, declarații la sosirea în București: "Votul din PE este un vot pentru sistemul de justiţie din România, pentru toţi magistraţii din Europa"

După verificări, din baza de date a Poliției Române a reieșit că permisul de port-armă a bărbatului era expirat de doi ani și jumătate. Conform legii, Ilie Aurel Grapini avea obligația ca la maxim 10 zile de la data expirării permisului, acesta să predea arma unui armurier autorizat. Cum acesta nu o făcuse, organele de cercetare penală au preluat cazul iar după 6 luni au clasat dosarul referitor la infracțiunea de nerespectare a regimului armelor și munițiilor reținându-se că ”fapta nu a fost săvârșită cu vinovăția prevăzută de lege”.

Instanța a decis însă ca arma pe care soțul Mariei Grapini o deținea să fie confiscată.

Maria Grapini i-a pus piedică Codruței Kovesi

Maria Grapini este europarlamentar PPU după ce anterior îndeplinise funcția de Ministru Delegat pentru IMM-uri în guvernul Ponta II. Grapini s-a făcut remarcată la recenta audiere a Laurei Codruța Kovesi la Bruxelles, când a făcut eforturi evidente pentru a o împiedica să ajungă Procuror Șef European.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si