Ce relație a avut Prințesa Diana cu soacra ei. Regina Elisabeta a sfătuit-o pe Lady Di să divorțeze

Dacă nu ai aflat până acum ce s-a întâmplat cu adevărat în familia regală și ce relație a avut Prințesa Diana cu soacra ei, Regina Elisabeta, acum este timpul. Mai jos vei găsi detalii despre ce gest necuvenit a făcut Regina Elisabeta față de nora ei.

Author: Andreea Bolocan miercuri 30 iunie 2021 , 14:43

Care a fost relația dintre prințesa Diana și Regina Elisabeta divort printul charles
Care a fost relația dintre prințesa Diana și Regina Elisabeta
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Am aflat ce faptă de neiertat a comis Regina Elisabeta, chiar înainte de separarea Prințesei Diana de Prințul Charles. Astfel, regina Marii Britanii i-a luat apărarea fiului ei chiar dacă știa că acesta o înșeală pe Lady D cu Camilla.

Gestul necuvenit al Reginei Angliei

Deși a sărit în apărarea fiului său, în momentul în care a aflat că acesta a călcat strâmb și urma să strice o frumoasă căsnicie cu Lady Di, Regina Angliei a ştiut foarte bine că un asemenea comportament al fiului său lovea în imaginea instituţiei monarhiei, așa că ea şi Prinţul Philip au organizat un fel de intervenţie pentru salvarea mariajului Prințului.

Citeste si: Din ce cauză a murit prințul Philip?

Cum a reacționat Prințesa Diana după ce a afflat că a fost înșelată

Între timp, Lady Diana avea propria cale de a răspunde acestei situaţii. Aceasta acorda interviuri presei în care vorbea fără ocolişuri despre viaţa la curtea regală şi despre mariajul ei cu prințul Charles. În plus, prinţesa a fost o sursă indirectă pentru revelatoarea carte biografică „Diana: Her True Story“, publicată în anul 1992.

Regina Angliei a sfătuit-o pe Lady Di să divorțeze

Cartea dezvăluie detalii despre relaţia acesteia cu familia britanică, lucru care a înfuriat-o, cu siguranță, pe Regina Elisabeta. Când şi-a dat seama ce se întâmplă, că nu mai există nicio rezolvare pentru mariajul deja compromis, Regina i-a trimis o scrisoare Dianei.

În aceea scrisoare, Regina o sfătuia pe Lady D să divorţeze. Însă, înainte de a face asta, suverana s-a sfătuit cu premierul ţării, cu Arhiepiscopul de Canterbury şi chiar cu fiul ei, Charles. Cu toții au convenit că cea mai bună soluţie pentru Diana este divorţul, fără s-o întrebe și pe ea, bineînţeles, cea mai implicaă în acest demers.

Lady Diana

Cu toate acestea, Diana a fost extrem de supărată și nu fost deloc încântată să primească această scrisoare regală, ba chiar a considerat lipsit de respect ca altcineva să decidă, în locul ei, dacă ar trebui să se despartă sau nu.

Citeste si: VIDEO| Biletul Reginei pus între florile Prințului

Când au divorțat Prințul Charles și Lady Di

În urma celor întâmplate, în luna august a anului 1996, Charles şi Diana divorțau, iar Diana pierdea titlul de Alteţă Regală, lucru pe care regina l-a decis la cererea fermă a fiului său. Mulţi consideră că mama lui Charles a făcut ce trebuia să facă şeful acestei instituţii, în asemenea condiţii, fapt repetat şi astăzi, în cazul Prinţului Harry şi al soţiei lui, Meghan Markle, după ce aceștia s-au exilat singuri.

”În vremuri bune şi rele, Diana nu şi-ar fi pierdut capacitatea de a zâmbi şi de a râde şi nici de a-i inspira pe ceilalţi cu căldura şi bunătatea ei. Am admirat-o şi am respectat-o pentru energia şi responsabilitatea faţă de alţii şi, mai ales, pentru devotamentul faţă de cei doi băieţi ai ei“, avea să transmită regina în discursul ei către naţiune, după moartea tragică a nurorii sale, pe 31 august 1997.

Prințul Charles și Prințesa Diana

Citită la rece, după atâţia ani, cuvintele din scrisoare demonstrează o dată în plus, dacă mai era cazul, că Regina Elisabeta este, înainte de toate, o femeie onestă.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si